Asset-allocatie op basis van Macro Seizoenen

Bij het bepalen van een strategie voor mijn beleggingen, ben ik altijd op zoek naar puzzelstukjes om het grotere (huidige en toekomstige) plaatje beter te kunnen zien.
Asset-allocatie op basis van Macro Seizoenen

In bijna twee decennia hebben vele inzichten mijn strategie al scherper kunnen stellen, maar er komt elk jaar weer iets bij waarvan ik denk "goh, dit zou mij kunnen helpen".

Zelf heb ik bij het verfijnen van mijn strategie niet heel veel baat bij koersdoelen of voorspellingen over toekomstige scenario's. Wel heb ik veel interesse in zaken die mij een beter framework kunnen bieden. Inzichten van anderen die meer gaan over structuren en richtlijnen.

Zo ook de laatste "Masterclass" video die ik op Real Vision vond en ook in de nieuwsbrief van zaterdag 25 mei had geplaatst. Het is een flinke zit, een heel verhaal en lang niet alles trok mijn aandacht. Bekijk de video hieronder of lees eerst door (en kijk vervolgens de video: aanrader!).

Toch was er iets dat me opviel. Iets dat ik de komende tijd verder wil onderzoeken bij het plannen en verfijnen van mijn toekomstige beleggingsstrategie: Macro Seizoenen.

Dit artikel is alleen voor DLT Plus members

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in