De Lange Termijn: Het Luisteraars Portfolio

In januari 2023 zijn we een experiment gestart, om te zien hoe een door volgers samengesteld portfolio het zou doen.
De Lange Termijn: Het Luisteraars Portfolio

Dit deden we door alle luisteraars van de podcast en volgers van onze Twitter accounts te laten stemmen op de eerste beleggingen die in het Lange Termijn Portfolio zouden komen.

Op basis van alle stemmen zijn we begonnen met 25 individuele aandelen in januari van 2023. Het gehele jaar hebben we elke maand €100 geïnvesteerd in het portfolio en zijn er meerdere stemrondes gehouden om slecht presterende aandelen te verwijderen en ruimte te maken voor nieuwe kanshebbers.

Het eerste jaar bleek een succes, want het DLT portfolio sloot 2023 af met een rendement van +42,25%. Grote winnaars waren onder andere Coinbase, Crowdstrike, BE Semiconductors en NVIDIA.

Grote verliezers waren er ook en tevens zijn er ook heel wat namen weggestemd gedurende 2023.

Weggestemde aandelen in 2023

2024 en verder

We zijn het nieuwe jaar begonnen met 20 individuele aandelen die overgebleven zijn uit alle stemrondes van 2023 en we hebben hier, ook weer op basis van stemmen, een enkele crypto-positie aan toegevoegd: de VanEck Bitcoin ETN.

Dus hebben we nu een mix van 21 namen in het DLT portfolio zitten, waarvan 95% aandelen en 5% bitcoin. We zullen dit jaar geen stemrondes meer doen, maar leggen nog wel elke maand €100 in, als dollar-cost-averaging strategie.

De beleggingen in het DLT portfolio (2024)

Volgen en kopiëren

Het leuke is dat ook jij het portfolio kunt volgen en zelfs kopiëren naar jouw eigen account bij Trading212.

De prestaties en de inhoud van het DLT portfolio kun je hier live volgen en wil je het mandje met aandelen kopiëren, klik dan op de knop hieronder.

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in