Onze portfolio's

Wij hebben twee compleet verschillende portfolio's en beleggingsstrategieën. Jasper is de innovatie-belegger en heeft een geconcentreerd portfolio van met name individuele tech-posities. Twan is de categorie-belegger en heeft z'n posities gespreid over diverse sectoren.
Onze portfolio's

Maar ondanks onze verschillende stijlen, zijn beide portfolio's gericht op de lange termijn.

Om onze beleggingsreis zo transparant mogelijk te houden, delen we al onze aan- en verkopen via een portfolio-tracker die voor alle DLT Plus members in te zien is. Verder geven we elke week een update in de podcast afleveringen, lopen we door onze laatste transacties heen en bespreken we ons rendement.

Jasper - De Innovatie Belegger

Jasper's strategie speelt in op de zwakheden van zowel particuliere als institutionele beleggers. De meeste beleggers richten zich op kortetermijnrendement (minder dan 1 jaar), geven de voorkeur aan stabiele aandelen met minimale koersschommelingen (volatiliteit) en hebben weinig inzicht in het concept van exponentiële groei en de invloed van technologie en innovatie.

Dit heeft geresulteerd in een geconcentreerd portfolio van innovatieve aandelen die op lange termijn de wereld zullen veranderen. Een kenmerk van deze strategie is extreme volatiliteit, waarbij het portfolio binnen één jaar in waarde kan halveren of verdubbelen.

Het basisprincipe is dat elke positie minimaal vijf jaar in het portfolio blijft, tenzij de investeringscasus verandert. Dit is een actieve beleggingsstijl.

→ Beleggingen die je in zijn portfolio zult vinden: groeiaandelen, crypto en startups.

Twan - De Categorie Belegger

Twan noemt zichzelf een categorie-belegger en spreidt zijn beleggingen al jaren over meerdere sectoren en activa. Hij investeert volgens zijn eigen “BIG” strategie, die bestaat uit drie elementen: bescherming, inkomen en groei. 

Bescherming dient als anker voor zijn portfolio, inkomen (voor later) is waar Twan uiteindelijk deels van wil gaan leven als hij met pensioen is en groeibeleggingen gebruikt hij om de andere twee mee aan te vullen.

→ Beleggingen die je in zijn portfolio zult vinden: ETF's, goud, groeiaandelen, crypto en startups.

DLT - Het Luisteraars Portfolio

Als onderdeel van de podcast hebben we een portfolio laten samenstellen, dat bestaat uit aandelen van bedrijven die gekozen zijn door onze volgers en luisteraars. Maandelijks beleggen we €100 in dit portfolio en blijven dit doen, zolang de podcast bestaat.

We bespreken tevens de voortgang van dit portfolio in onze wekelijkse podcast afleveringen.

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in