Komt de vierjarige cyclus in crypto binnenkort tot een eind?

Komt de vierjarige cyclus in crypto binnenkort tot een eind?

Of je nou fan bent van crypto of niet: het kan je niet ontgaan zijn dat er gigantische winsten en verliezen zijn gemaakt de afgelopen jaren. En wellicht dat die extreme schommelingen ervoor zorgen dat veel mensen ver wegblijven bij het investeren in bitcoin, ethereum en andere cypto-valuta en projecten.

En toch…en toch. Ik weet niet of het wel zo slim is om helemaal niet te investeren in crypto. Op dit moment geloof ik namelijk dat het schadelijker is voor je portfolio als je niets doet met crypto, dan wel.

Bull-run

Dit jaar is bitcoin al meer dan 100% in winst gestegen. En dat voor de veiligste crypto..niet slecht! Een allocatie van slechts 5% van je portfolio aan het begin van het jaar, had je nu een verdubbeling van dat percentage laten zien.

En dan heb ik het nog niet eens over ethereum en anderen. Ethereum is maar liefst 400% in waarde gestegen en hoe verder je naar beneden gaat in de top 100 op coinmarketcap.com, hoe meer bizarre winsten je zult tegenkomen.

Cycli

Crypto-cycli lopen altijd in golven. Eerst stijgt bitcoin en neemt de markt mee. Dan stagneert die stijging en gaan de andere top 20 crypto’s er vandoor. Om hierna nog een hele snelle en krachtige explosie te laten zien in de micro-crypto’s. 

Hoe verder je de top 20 uit bent, hoe risicovoller het wordt. Maar ook winstgevender. Ik blijf hier zelf ver vandaan. Ik heb het geprobeerd in 2017, maar ben daar simpelweg niet slim genoeg voor. Of misschien ben ik gewoonweg slecht in gokken.

De komende 3-6 maanden

We zitten volgens vele analisten, in de laatste inning van de wedstrijd in deze cyclus. Een beetje vergelijkbaar met de laatste maanden van 2013 en 2017, vlak voordat de hele markt in elkaar donderde (zoals dat altijd gaat na enorme runs).

Dat we mogelijk aan het eind zitten, wil niet zeggen dat ik mijn crypto dus maar moet gaan verkopen. Want de meeste winst wordt altijd behaald in de staart van de bull-run.

En dat het gaat gebeuren en de geschiedenis zich gaat herhalen, staat niet vast. Er zijn geen garanties. Alleen waarschijnlijkheden. En overal zie en hoor ik nuchtere en slimme mensen fluisteren dat de waarschijnlijkheden, dat de komende maanden explosief gaan zijn, steeds groter worden.

Wanneer stap ik uit?

Het timen van een top is vrijwel onmogelijk. Dat is maar voor heel weinig mensen weggelegd. Maar ik ga me niet meer laten overkomen, wat er in 2017 is gebeurd. Toen zag ik een enorme winst verdampen, omdat ik kansloos en bevroren toekeek hoe het allemaal in elkaar zakte. Maar er waren wel degelijk mensen die in de gaten hadden dat het tijd was om uit te stappen.

En die mensen gebruiken allerlei indicatoren om gaandeweg wat risico af te bouwen, door tijdens de laatste weken van de FOMO langzaam hun posities te verkleinen / verkopen.

Ik heb me daarom ingeschreven op diverse (duur)betaalde nieuwsbrieven. Niet dat die het waarschijnlijk 100% correct zullen gaan voorspellen, maar hierdoor heb ik wel betere tools om niet compleet verrast weer aan dezelfde lijdensweg te hoeven deelnemen (zoals in 2017/2018).

Zodra ik begin met een deel van mijn posities te verkopen, zal ik dat ook delen in de nieuwsbrief.

“Get off Zero”

Dus heb je nog geen exposure in crypto? Dan zou ik tenminste iets investeren in de “blue-chips”: Bitcoin, Ethereum of een mandje van top 10 coins. 

Helemaal niets investeren, lijkt me gewoonweg pijnlijker dan er tenminste een beetje vermogen in te hebben zitten. Het kan zomaar uitlopen op een van de beste financiële beslissingen van het komende jaar.

Tip: kijk ook eens de 4-Year-Cycle video van Bob Loukas op Youtube

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in