Een wisselvallig begin van het jaar (-0,8%)

Na een knaller van een rendement in 2023 en heel wat van mijn posities die op +100% stonden eind vorig jaar, was het even tijd voor wat pas op de plaats. De eerste maand van 2024 sloot mijn portfolio af met een klein verlies van -0,8%.
Een wisselvallig begin van het jaar (-0,8%)

Natuurlijk geen man overboord, maar het is wel tekenend voor de invulling van mijn portfolio in relatie tot de bredere markt. Als ik kijk naar de S&P, Nasdaq en de AEX dan zie ik overal plussen op de borden.

En dus doe ik het slechter dan de indices dit jaar. Ach ja "dit jaar", we zijn net begonnen en meten in YTD rendementen is ook maar arbitrair op dit moment. Echter, het geeft voor mij wel aan dat geïnvesteerd blijven in de afgelopen maanden, verstandiger was dan lopen klooien met in-en-uit posities.

Dit artikel is alleen voor DLT Plus members

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in