Risk assets krijgen nog weinig liefde (-10,8%)

Mijn jaar is traditioneel van start gegaan: als captain van Team Rode Cijfers. De eerste maand is afgesloten met een verlies van -10,8%. In een periode waarin mijn "risk assets" de overhand nemen.
Risk assets krijgen nog weinig liefde (-10,8%)

Naarmate meer mensen te weten komen dat ik actief aan het beleggen ben, ontvang ik steeds vaker vragen over mijn portfolio en strategie. Maar de reactie van mensen wanneer ze horen hoe geconcentreerd en risicovol mijn portfolio is, blijft altijd interessant.

"Heb je het merendeel van je vermogen belegd in crypto en enkele speculatieve aandelen!?" Absoluut. En ja, ik vertel altijd direct erbij dat mijn keuzes de afgelopen jaren hebben geleid tot behoorlijk kapitaalverlies.

Deze reactie leert mij twee dingen:

  • Velen vinden mijn strategie 'eng', onverstandig en onbegrijpelijk
  • Ik volg een pad waarin ik geloof en waar weinig anderen zich aan durven wagen

Laten we eerlijk zijn: tot nu toe heeft het geen succes opgeleverd. Dat besef ik volledig. Als mijn vermogen vanaf het begin was geïnvesteerd in een eenvoudige S&P- of Nasdaq-ETF, zou mijn financiële situatie er heel anders uitzien.

Verder lezen? Meld je nu aan als DLT Plus lid

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in