De week van: Meta, earnings & rentes

Het was weer een week voor in de boeken. Vaak heb je van die weken dat er niets gebeurt en soms heb je weken als deze, waarin er van alles speelt.

Twan
Twan

Niet alleen kwamen veel bedrijven met hun kwartaalcijfers, ook was het weer tijd voor heel wat data over de economie en rentebesluiten van Centrale Banken.

De markt blijft me na 18 jaar nog altijd verrassen. Dacht ik een tijdje terug al dat het effect van de Magnificent Seven (Meta, Apple, Alphabet, Nvidia, Tesla, Amazon en Microsoft) nu toch wel uitgewerkt zou moeten zijn, bleek deze week maar eens hoe mis je het kunt hebben.

Ook al is earnings-seizoen nog niet voorbij en moeten nog heel wat bedrijven met cijfers komen, hebben bijna alle MAG7 bedrijven nu hun cijfers van 2023 bekendgemaakt (alleen NVDA nog op 21 feb). En met uitzondering van Tesla (en misschien Apple) was het overwegend bullish nieuws.

Meta verrast

De uitschieter en absolute winnaar van deze earnings-ronde was toch wel Meta. Het bedrijf presenteerde geweldige cijfers die ver boven de verwachting van analisten lagen en de koers van het aandeel werd de eerstvolgende beursdag beloond met een sprong van +20%. Bizar, dat zulke megacap-aandelen nog dit soort koersbewegingen laten zien.

Daarmee heeft Meta sinds de bodem op 3 november 2022 ($88), toen iedereen het uitkotste, al meer dan 400% rendement laten zien. Het was dus geen slecht idee om anderhalf jaar geleden contrair te denken en een positie in te nemen. Wat een winst! (zelf geen positie helaas)

🚀
De volgende Meta?
Je moet het de "Twitter Analisten" wel toekennen: ze weten altijd weer een mooi verhaal te verzinnen, op zoek naar de volgende exponentiële buitenkans in de markt.

Er zoemt heel wat rond over de "volgende Meta play", waarbij PayPal wordt genoemd als kanshebber om hetzelfde te doen als Meta in de afgelopen 14 maanden.

PayPal is een aandeel dat al jaren moeite heeft qua bedrijfsvoering en innovatie. De koers reflecteert dat, maar velen denken dat met de nieuwe CEO en vernieuwde focus, dit aandeel meer aandacht en waarde toebedeeld mag worden.

Hier vind je een Twitter post die het mooi opsomt.

Het is al ruim een jaar HET verhaal van de MAG7, dat staat buiten kijf. Wat niet wil zeggen dat andere bedrijven niet net zoveel aandacht en lof verdienen, maar het besloten clubje is wat de markt op dit moment richting lijkt te geven.

Hoe lang het nog doorgaat? Ik durf het echt niet te zeggen, want ik dacht vorig jaar al dat het bizarre vormen begon aan te nemen en kijk waar we nu staan.

Markten in het groen

De markten lieten deze week daarom nogmaals de veerkrachtigheid zien en zo'n beetje overal waren er groene cijfers op de borden te vinden.

De markten in 2024

Zelfs de Japanse Nikkei doet mee en ook de AEX trok hem lekker door. De enige markten die wellicht wat achterblijven zijn toch wel de Amerikaanse Russell 2000 en de Chinese aandelenmarkt.

Dit bericht is alleen voor Members

Abonneren

Heb je al een account? Inloggen