Jasper

Mijn overtuiging is dat particuliere beleggers de markt op de lange termijn kunnen overtreffen door bewust te zijn van onze voordelen ten opzichte van de grote fondsen.

 • Tijd. Voor jou en mij is er geen verplichting om ieder kwartaal onze investeerders blij te maken met rendement.
 • Vrijheid. Er zijn geen beperkingen aan de type assets waarin wij mogen investeren. Crypto, aandelen onder $1 miljard waardering, pre-revenue bedrijven? Alles mag.
 • Ownership. Wij hoeven niemand te overtuigen van onze keuzes. Wij kiezen ons eigen pad.

Tegelijkertijd geloof ik sterk in de continue impact van innovatie. De wereld wordt steeds efficiënter, slimmer en meer met elkaar verbonden. Er zijn veel bedrijven met het potentieel om toekomstige marktleiders te worden of een product te lanceren dat miljarden in omzet genereert.

Slechts weinigen kunnen zich een toekomst voorstellen die nu nog niet zichtbaar is. Dat is een unieke kwaliteit die je als belegger kunt benutten.

Dit leidt tot mijn passie en overtuiging in een bijzondere investeringsstrategie: een portfolio van hypergrowth-bedrijven, met hoog risico en koersvolatiliteit, binnen een geconcentreerd portfolio van maximaal 10 posities. Dit is een strategie voor beleggers met een stoïcijnse mindset en een solide financiële basis.

“Innovation is the ability to see change as an opportunity - not a threat” - Steve Jobs

Hoe ziet mijn strategie eruit?

Mijn overtuiging komt tot uiting in een sterk geconcentreerd innovatieportfolio, bestaande uit vijf categorieën:

 • Potential Future Leaders
 • Solid Hypergrowth
 • High FCF / ROIC
 • Startup investeringen
 • Crypto & Digital Assets
🚀
Potential Future Leaders zijn ware disruptors aan het begin de S-curve, met de potentie om een industrie te verstoren. Dit zijn vaak Small Caps (<$2B) en actief in een innovatieve hypergrowth industrie.
📈
Solid Hypergrowth aandelen zijn groeibedrijven met bewezen businessmodel, uitbreidende marges en sterk groeiende omzet met potentie voor marktleiderschap.
💸
High FCF / ROIC aandelen zijn solide cashcows met bovengemiddelde groeiverwachting, efficiënt in kapitaal herinvesteren, sterk winstgevend met groeiende marges.
👼
Startup investeringen zijn een combinatie van angel investments - direct bij het founder team - en investeringen via platforms zoals Seedrs.com en Republic.
🪙
Crypto & Digital Assets betreft mijn investeringen in cryptocurrency zoals Bitcoin, Ethereum, NFT's en andere vormen van digitale assets.

Je kan mijn actuele portfolio (excl. startups) volgen via de Portfolio Dividend Tracker:

Jasper | De Lange Termijn — Portfolio Dividend Tracker
Bekijk de gedeelde portfolio van Jasper | De Lange Termijn in de Portfolio Dividend Tracker. Prestaties, spreidingen, dividenden, acties en meer.

Een paar investeringen uitgelicht:

Ethereum (ETH)

Ethereum is, na Bitcoin, de grootste cryptocurrency en het eerste platform dat het mogelijk maakte om apps op de blockchain te bouwen.

Er zijn verschillende redenen waarom Ethereum de grootste positie in het portfolio inneemt. Vooral de dominante rol van Ethereum, de institutionele interesse, het deflatoire karakter van Ether en de mogelijkheid tot staking, waardoor het een soort dividend uitkeert, zijn belangrijk.

Jasper verwacht dat Ethereum een sterke risico-/rendementsverhouding biedt in de komende crypto bull-cyclus, met een hoge potentiële opwaartse beweging en beperkt risico op definitief kapitaalverlies.

 • Industrie : Crypto / Digital Assets
 • Investering sinds: maart 2020

Hydro Wind Energy (startup)

Hydro Wind Energy focust zich op twee grote uitdagingen. Allereerst zijn huidige hernieuwbare energiebronnen niet kostenefficiënt genoeg zijn om traditionele brandstoffen te vervangen. Hydro Wind Energy heeft technologie ontwikkeld, de OceanHydro, die windenergie op zee gecombineerd met een op zwaartekracht gebaseerde energieopslag.

Hun tweede technologie is SubSea en QuenchSea, waarmee schoon drinkwater gedestilleerd wordt uit zeewater. Respectievelijk op massale schaal, en op draagbare schaal.

 • Industrie : Clean energy & water
 • Investering sinds: januari 2021

AST SpaceMobile (ASTS)

AST SpaceMobile is een bedrijf dat ervoor wil zorgen dat de hele wereld verbonden is met 4G/5G via een standaard mobiele telefoon, zelfs op de meest afgelegen plekken. Hiervoor bouwen ze een mobiel breedbandnetwerk via een satellietnetwerk in de ruimte. Jasper is enthousiast over deze investering vanwege de enorme commerciële mogelijkheden - 50% van de wereld is niet verbonden - en omdat er al commerciële contracten zijn getekend met grote aanbieders zoals AT&T en Rakuten.

Dit maakt AST SpaceMobile een gepolariseerde investering. Als de technologie wordt bevestigd, zoals in Q4 2022 met de succesvolle lancering van de BlueWalker 3, is de weg naar succes duidelijk. Maar als de technologie niet bevestigd wordt, zal het aandeel waardeloos blijken.

 • Industrie : Connectivity
 • Investering sinds: mei 2021