Jasper

Jasper

Ik geloof dat particuliere beleggers de markt op de lange termijn kunnen verslaan door bewust te zijn van onze voordelen ten opzichte van grote fondsen.

 • We hebben tijd aan onze zijde. In tegenstelling tot institutionele investeerders zijn we niet gebonden aan de druk om elk kwartaal rendement te behalen.
 • We genieten van vrijheid in onze investeringskeuzes. Er zijn geen beperkingen op het type activa waarin we kunnen investeren. Of het nu gaat om crypto, aandelen met een waardering onder $1 miljard, of pre-revenue bedrijven, alles is mogelijk.
 • Bovendien bezitten we de autonomie om onze eigen weg te kiezen zonder anderen te hoeven overtuigen van onze beslissingen.

Tegelijkertijd koester ik sterk geloof in de voortdurende impact van innovatie. De wereld wordt steeds efficiënter, slimmer en meer verbonden. Talloze bedrijven hebben het potentieel om toekomstige marktleiders te worden of om producten te lanceren die miljardenomzet genereren.

Maar slechts weinigen kunnen zich een toekomst voorstellen die momenteel nog niet zichtbaar is. Dit vermogen om voorbij de horizon te kijken, is een unieke kwaliteit die beleggers kunnen benutten.

“Innovation is the ability to see change as an opportunity - not a threat” - Steve Jobs

Hoe ziet mijn strategie eruit?

Mijn overtuiging wordt weerspiegeld in een krachtig geconcentreerd innovatieportfolio, opgebouwd rond vijf hoofdcategorieën:

 • High FCF / ROIC
 • Potential Future Leaders
 • Solid Hypergrowth
 • Startup investeringen
 • Crypto & Digital Assets
💸
High FCF / ROIC aandelen zijn solide cashcows met bovengemiddelde groeiverwachting, efficiënt in kapitaal herinvesteren, sterk winstgevend met groeiende marges.
📈
Solid Hypergrowth aandelen zijn groeibedrijven met bewezen businessmodel, uitbreidende marges en sterk groeiende omzet met potentie voor marktleiderschap.
🚀
Potential Future Leaders zijn ware disruptors aan het begin de S-curve, met de potentie om een industrie te verstoren. Dit zijn vaak Small Caps (<$2B) en actief in een innovatieve hypergrowth industrie.
👼
Startup investeringen zijn een combinatie van angel investments - direct bij het founder team - en investeringen via platforms zoals Seedrs.com en Republic.
🪙
Crypto & Digital Assets betreft mijn investeringen in cryptocurrency zoals Bitcoin, Ethereum, en andere vormen van digitale assets.

Een paar investeringen uitgelicht:

Ethereum (ETH)

Ethereum is, na Bitcoin, de grootste cryptocurrency en het eerste platform dat het mogelijk maakte om apps op de blockchain te bouwen.

Er zijn verschillende redenen waarom Ethereum de grootste positie in het portfolio inneemt. Vooral de dominante rol van Ethereum, de institutionele interesse, het deflatoire karakter van Ether en de mogelijkheid tot staking, waardoor het een soort dividend uitkeert, zijn belangrijk.

Jasper verwacht dat Ethereum een sterke risico-/rendementsverhouding biedt in de komende crypto bull-cyclus, met een hoge potentiële opwaartse beweging en beperkt risico op definitief kapitaalverlies.

 • Industrie : Crypto / Digital Assets
 • Investering sinds: maart 2020

Hydro Wind Energy (startup)

Hydro Wind Energy focust zich op twee grote uitdagingen. Allereerst zijn huidige hernieuwbare energiebronnen niet kostenefficiënt genoeg zijn om traditionele brandstoffen te vervangen. Hydro Wind Energy heeft technologie ontwikkeld, de OceanHydro, die windenergie op zee gecombineerd met een op zwaartekracht gebaseerde energieopslag.

Hun tweede technologie is SubSea en QuenchSea, waarmee schoon drinkwater gedestilleerd wordt uit zeewater. Respectievelijk op massale schaal, en op draagbare schaal.

 • Industrie : Clean energy & water
 • Investering sinds: januari 2021

AST SpaceMobile (ASTS)

AST SpaceMobile is een bedrijf dat ervoor wil zorgen dat de hele wereld verbonden is met 4G/5G via een standaard mobiele telefoon, zelfs op de meest afgelegen plekken. Hiervoor bouwen ze een mobiel breedbandnetwerk via een satellietnetwerk in de ruimte. Jasper is enthousiast over deze investering vanwege de enorme commerciële mogelijkheden - 50% van de wereld is niet verbonden - en omdat er al commerciële contracten zijn getekend met grote aanbieders zoals AT&T en Rakuten.

Dit maakt AST SpaceMobile een gepolariseerde investering. Als de technologie wordt bevestigd, zoals in Q4 2022 met de succesvolle lancering van de BlueWalker 3, is de weg naar succes duidelijk. Maar als de technologie niet bevestigd wordt, zal het aandeel waardeloos blijken.

 • Industrie : Connectivity
 • Investering sinds: mei 2021

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in