De rol van Goud en Bitcoin in een "Reset" scenario

Twan
Twan

Inhoudsopgave

Inmiddels zal je al wel veel gehoord hebben over “The Great Reset” van het World Economic Forum (WEF) en de term “The Big Reset”, wat komt uit het gelijknamige boek van Willem Middelkoop (hier gratis te downloaden).

Afgelopen week kwam ik een filmpje tegen waarin Willem en Boris een gesprek hebben over de rol van Bitcoin en goud in een situatie waarin onze economie en geld-systeem een “reset” zouden ondergaan.

Boris zit in het kamp van Bitcoin, waarbij deze vorm van geld een oplossing zou kunnen bieden voor de enorme wanpraktijken die de Centrale Banken verrichten met het oneindig creëren van nieuw geld.

Maar Willem ziet dat anders en pleit voor de rol van goud in een reset, zoals goud al vele eeuwen heeft gedaan als anker van het financiële systeem (tot 1971). Ondanks dat Willem ook veel van zijn vermogen inmiddels in Bitcoin heeft gestoken.

Wat deze discussie zo interessant maakt, is dat Willem het scenario van een reset bekijkt vanuit het oogpunt van de bestaande systemen en machthebbers (o.a. de Centrale Banken) en Boris het bekijkt vanuit het oogpunt van een toekomstige revolutie.

Het gaat dus in deze discussie niet om wat beter is: goud of digitaal goud. Nee, het gaat om welk type geld een grotere rol gaat spelen in een algehele reset van het huidige systeem, en waarom.

Beiden hoeven overigens geen gelijk te krijgen, want dit zou wellicht een wereld betekenen waarin we het allemaal niet al te leuk gaan krijgen.

Maar de discussie is zeker leerzaam en geeft dus veel stof tot nadenken. 

Enjoy!

Twan Twitter

Twan investeert volgens zijn eigen “BIG” strategie, die bestaat uit drie elementen: bescherming, inkomen en groei.