Bitcoin en de vierjarige cyclus

Bitcoin en de vierjarige cyclus

De crypto-wereld barst van de cowboys. Veel ruis en geroeptoeter, maar relatief weinig échte informatie waar je iets mee kunt. Om de juiste informatie te krijgen, lijkt het soms wel alsof je naar een gedicht probeert te luisteren in een club met beukende muziek.

Daarom is het voor mij zo belangrijk om een signaal te vinden temidden van alle ruis. Even de schreeuwende “profeten” op mute, zodat ik de ervaren nuchtere analisten aan het woord kan laten.

Bob Loukas

Een van de meest nuchtere mensen op Social Media die ik een paar jaar geleden tegenkwam, is Bob Loukas (Twitter linkje). Bob is een trader met meer dan 25 jaar ervaring onder de riem en is vooral bekend geworden door zijn “Cycle Theory”.

Wat wil zeggen dat hij de markten altijd ziet bewegen in cycli en op basis hiervan een strategie heeft weten te hanteren om succesvol te kunnen handelen en investeren. Zo ook sinds een aantal jaren in de crypto-markt. En dan met name Bitcoin.

Ook al is Bob een bekende in het wereldje, toch kwam zijn grote doorbraak voor het crypto-publiek toen er een video van hem op Youtube verscheen, genaamd “Bitcoin's 4 Year Cycle”.

4 Year Cycle: Bitcoin

Hierin legt hij zijn theorie en manier van investeren in Bitcoin uit en ik denk dat het op dat moment voor veel mensen (zoals ik) een “breath of fresh air” was. Helemaal omdat Youtube voornamelijk vol staat met schreeuwende gelukszoekers, waarbij het elke dag lijkt alsof iedereen morgen miljonair is.

De rustige en nuchtere manier waarop hij kijkt naar mogelijkheden, waarschijnlijkheden, bedreigingen en de psychologie van het handelen in een turbulente markt als dat van Bitcoin – is iets waar ik zelf heel veel aan heb gehad (en nog steeds).

Ook al is zijn eerste video al een jaar oud (19 januari 2019), toch is het een absolute must om in z'n geheel te bekijken, omdat hij hierin de basis legt voor zijn latere video's en zijn theorie uitlegt.

Zodra je bovenstaande video gezien hebt, kun je eens een kijkje nemen op zijn Youtube kanaal, waar je vele updates en meer recente video's vindt.

Hij geeft hier ook zo nu en dan een verfrissende kijk op de huidige stand van zaken en geeft je een nuchter advies over hoe je jouw emoties kunt managen, als het gaat om investeren in Bitcoin en andere crypto (waar hij geen fan van is overigens).

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in