Bitcoin verdienen met Black Friday en Kerstaankopen

Twan
Twan

Inhoudsopgave

Ik was zo’n type dat vroeger altijd precies mijn kleding kocht NA de sale. En in de supermarkt plukte ik van alles uit de schappen, zonder naar de prijs te kijken. Ik vond het gewoon teveel gedoe en onzin. Waarom zou ik al die moeite doen om een paar euro’s te besparen, die ik vervolgens net zo makkelijk weer ergens anders aan uitgaf?

Dat veranderde toen ik zag dat ik ook kon “sparen” in bitcoin. Want, bitcoin is een asset dat in de afgelopen jaren enorm in waarde is toegenomen. Dus wat ik nu aan korting kan krijgen, kan potentieel meer waard worden in de toekomst.

Satsback.com

Ik ontdekte de website van Satsback. Een platform dat allerlei bedrijven verzameld heeft die op een of andere manier een cashback geven, wanneer je bij ze shopt. Je krijgt die korting niet in de vorm van korting op je aankoop, maar als cashback in de vorm van “sats”. Een sat is de afkorting voor Satoshi's, de kleinste rekeneenheid en denominatie binnen het Bitcoin netwerk. Zie het als centen die een rekeneenheid van de euro zijn.

Shoppen bij zo’n beetje alle grote namen

Tot mijn verbazing stonden er enorm veel shops bij, waar ik sats mee kon sparen. Van de HEMA tot aan de Jumbo en van Bol.com tot de Mediamarkt.

Satsback winkels

Al 500.000 sats gespaard

Inmiddels heb ik met al mijn aankopen via Satsback al zo'n 500.000 sats gespaard. Op dit moment is dat zo’n 100 euro waard. Ik laat ze gewoon staan in Bitcoin en zie wel wat er de komende jaren van terecht komt.

Dus ik spaar in een asset die meer waard kan worden. Waardoor elke procent korting, ineens een paar procent korting wordt. Een aankoop bij de Mediamarkt leverde me zo’n 10 euro korting op. En ook bij Thuisbezorgd krijg ik korting, waardoor het bestellen van eten ineens een stuk aantrekkelijker wordt (ok, dit is natuurlijk een excuus om meer pizza te bestellen).

Een paar klikken

En kost het veel moeite? Want ik ben liever lui, dan moe – als het om shoppen gaat. Nee, het kost geen enkele moeite. 

Je schrijft je eenmalig in bij Satsback.com. En wanneer je iets wilt kopen, zoek je even snel op hun site de shop in de lijst en klikt op de link. Dat is alles! Satsback.com registreert dan welke site je hebt bezocht, de waarde van jouw aankoop en wanneer deze is afgerond. Zodra dit in je dashboard staat, krijg je een mailtje waarmee je jouw sats kunt claimen.

Ok, ik vergeet nog steeds wel eens eerst naar Satsback.com te gaan, voordat ik iets koop. Zoals laatst, toen we iets bij de Jumbo bestelden en lieten bezorgen. Zonde, maar onvermijdelijk. Er komen ook steeds meer shops bij, dus het loont echt om zo nu en dan eens te kijken in de lijst met aanbieders. Maar inmiddels hebben ze ook een Chrome en Safari extensie, die je automatisch op de hoogte brengt of een website ook cachbacks biedt.

Black Friday, Kerst en Sinterklaas komen er weer aan

Het grote shopping-seizoen van het jaar komt er natuurlijk weer aan. Niet alleen Kerst en Sinterklaas, maar ook Black Friday (eind november). Dus ik ga zeker zorgen dat hier in huis de Satsback homepage even on top of mind is.

Sparen in bitcoin

De sats die ik ontvangen heb via Satsback.com, zet ik niet om in euro’s. Ik houd ze gewoon in bitcoin, want ik verwacht dat de waarde hiervan nog wel gaat toenemen. En daarmee dus ook de uiteindelijke korting op al mijn aankopen. 

En dat vind ik persoonlijk zo aantrekkelijk eraan. Niet alleen om te investeren in een hard asset, maar ook om via dit soort manieren te sparen in iets dat in waarde kan toenemen. In tegenstelling tot de euro, die qua koopkracht alleen maar in waarde afneemt.

Free money, wie is daar nou vies van?

Crypto

Twan Twitter

Investeert volgens zijn eigen “BIG” strategie, die bestaat uit drie elementen: bescherming, inkomen en groei. Belegt sinds 2006, schrijft en praat erover sinds 2019.