Analyse: Spotify, wie kan er nog zonder?

Spotify is misschien wel het toonbeeld van een 'sticky product' - we willen niet meer zonder. Met praktisch nul concurrentie in het audiodomein, lijkt Spotify een groeipad met weinig voorstand voor zich te hebben. Maakt dit het ook een goede investering?
Analyse: Spotify, wie kan er nog zonder?

Op deze pagina

Eén groot voordeel van actief zijn in een community zoals "De Lange Termijn" is dat je continu geprikkeld wordt met inzichten van andere beleggers. Wat (ver)koopt de rest? En waarom?

De afgelopen week besloot Twan om zijn volledige positie in Spotify te verkopen, nadat hij eind 2022 besloot erin te beleggen. Dat triggerde mij om zijn beslissing nader uit te zoeken, en dat maakt het natuurlijk extra pikant om deze analyse te schrijven.

Het bedrijf behoeft natuurlijk geen enkele introductie. De koers doet het simpelweg fantastisch dit jaar, met +63% YTD. Een onverwacht goede prestatie van een aandeel dat al jarenlang strijdt tegen de perceptie dat het nooit stabiele winst zal maken.

Deze prijsstijging is ook weer het bewijs dat je niet hoeft te beleggen in allerlei risicovolle, pre-revenue bedrijven om een bovengemiddeld rendement te behalen.

Grappig genoeg heb ik Twan regelmatig gechallenged op zijn keuze om Spotify aan te houden. Hij heeft het tegendeel bewezen door stoïcijns zijn positie aan te houden. Maar dat is verleden tijd: Spotify ligt eruit. Met een enorme winst.

Heeft Twan (naar mijn bescheiden mening) gelijk om zijn Spotify-positie nu te verkopen? Of zie ik het persoonlijk anders en zie ik juist nu een kans om Spotify-aandelen te kopen? Je leest het in deze analyse.

📌
Disclaimer: op moment van publiceren heeft de auteur geen positie.

Key Summary

Dit zijn de drie belangrijkste conclusies uit deze analyse:

Dit artikel is alleen voor DLT Plus members

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in