Is beleggen in Small Caps nog wel aantrekkelijk?

Al vroeg in mijn beleggersreis raakte ik geïnteresseerd in small caps: relatief kleine bedrijven die vaak aan het begin van hun avontuur staan, met geweldige verhalen en dromen. Helaas presteren deze aandelen al jarenlang minder goed...
Is beleggen in Small Caps nog wel aantrekkelijk?

Het kan ontzettend gevaarlijk zijn om een overtuiging lange tijd vast te houden zonder jezelf periodiek uit te dagen en die overtuiging te herijken. Is de reden waarom ik destijds zo enthousiast was over deze groep assets nog steeds correct? Of is er iets gebeurd waardoor de overtuiging minder krachtig is dan voorheen?

Als dat niet het geval is, dan kom je er hopelijk tijdig genoeg achter. En als je nog steeds achter jouw overtuiging staat, maak je het jezelf makkelijker om erin te blijven investeren, zelfs op momenten dat de hele wereld tegen jou lijkt.

In mijn geval zijn small caps al jarenlang een van mijn focuspunten als belegger. Je mag zelfs stellen dat het lange tijd onderdeel was van mijn online persona, als 'die gekke small caps-belegger met zijn speculatieve hypergrowth-aandelen'.

Sommigen kennen mijn verhaal met Canoo en Desktop Metal.

Bedrijven die praktisch waardeloos zijn geworden in de afgelopen jaren, en waar ik waanzinnig veel geld aan heb verloren.

Daarom is het belangrijk om kritisch te blijven. In dat kader: is beleggen in small caps nog wel zo interessant? Of is het moment gekomen om die strategie los te laten?

Dit artikel is alleen voor DLT Plus members

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in