Analyse: gouden jaren voor Coinbase?

Coinbase is één van de best presterende aandelen van het afgelopen jaar, met een rendement van 418%. Kan dit aandeel ook in 2024 een sterk rendement opleveren voor beleggers?
Analyse: gouden jaren voor Coinbase?

Het is begin 2023. De situatie in de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies is niet rooskleurig. De bearmarkt veroorzaakt aanzienlijke verliezen in de portfolio's van beleggers die geloven in een digitale toekomst.

Bitcoin staat momenteel op ongeveer €15.500, wat neerkomt op een daling van 71% vanaf de hoogste waarde. De grootste beursgenoteerde crypto-exchange ter wereld, Coinbase, heeft een vergelijkbare val ondergaan, met een koersdaling van ongeveer 90%.

Er waren zelfs geruchten dat cryptocurrency's verboden zouden worden. Coinbase werd beschouwd als een bedrijf met aanzienlijke verliezen, hoge stock-based compensations en bovenal overhyped, althans als je naar de mening van de gemiddelde belegger luisterde.

Hoe anders is het verhaal van Coinbase na 2023? Na een turbulente koersbeweging gedurende driekwart van het jaar, waarbij de waarde schommelde tussen $35 en $75, beleefde Coinbase plotseling een definitieve doorbraak in het vierde kwartaal.

Met een hernieuwd optimisme over crypto, mede aangewakkerd door de verwachte lancering van de Bitcoin ETF, waarbij Coinbase een belangrijke rol speelde (meer hierover later), steeg de prijs uiteindelijk naar $174. Dit resulteerde in een jaarlijks rendement van 418%, waardoor Coinbase een van de best presterende aandelen op de Amerikaanse beurs was.

Maar wat heeft de toekomst in petto voor het komende jaar? Zal Coinbase blijven outperformen, of is de koers te ver vooruitgelopen op de realiteit? En is Coinbase nog steeds een aantrekkelijke buy voor de lange termijn?

Disclaimer: Twan heeft Coinbase (indirect) in zijn portfolio; Jasper heeft op moment van schrijven geen positie.

Key Summary

Wat zijn belangrijkste constateringen uit deze analyse?

Dit artikel is alleen voor DLT Plus members

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in