Analyse: DigitalOcean, topspeler met ruw randje

Cloud computing was een sector die een paar jaar geleden ontzettend 'hot' was voor beleggers. Inmiddels lijkt de focus verschoven naar andere sectoren, waardoor bedrijven zoals DigitalOcean enigszins achterblijven. Is dat terecht, of biedt dit juist een kans?

Jasper
Jasper

Deze wekelijkse analyse richt zich op DigitalOcean, een aandeel dat al lange tijd mijn aandacht heeft. Tot nu toe had ik het slechts kort in mijn portfolio onder 'Ondergewaardeerde Technologie' – dat is inmiddels niet meer het geval.

Maar interessant genoeg werd dit aandeel ook aangedragen door een van onze members, Fabian, via een Twitter-bericht.

Natuurlijk sta ik open voor dergelijke verzoeken! Deze analyses zijn speciaal bedoeld voor onze members. Mocht je zelf graag een aandeel geanalyseerd willen zien in deze wekelijkse serie, aarzel dan niet om mij een bericht te sturen via Twitter of Discord.

Om het jou makkelijk te maken, krijg je vanaf nu aan het einde van iedere analyse een pop-up. Hoe vond jij deze analyse, en welk aandeel zou jij graag terug zien komen in de komende weken? Stap voor stap wordt DLT weer iets moderner. ;-)

Afijn, naar de kern. DigitalOcean maakte in maart 2021 de gang naar de beurs met een waardering van ongeveer 5 miljard dollar. Dit vond plaats tegen het einde van de manie rond groeiaandelen, waarbij veel bedrijven in korte tijd een enorme waardestijging zagen.

Ook DigitalOcean deed mee aan deze stijging en bereikte zelfs kortstondig een koers van rond de 130 dollar. Sindsdien zijn beleggers waarschijnlijk niet tevreden met hoe de koers zich heeft ontwikkeld.

Dit patroon is iets wat we vaak zien bij verlieslijdende tech- en groeibedrijven in de afgelopen drie jaar. Daarom kun je stellen dat er kansen liggen, omdat veel van deze bedrijven nu terecht (veel) lager gewaardeerd worden, maar sommige bedrijven worden wellicht iets te negatief bekeken.

De vraag die centraal staat in deze analyse is dan ook: is DigitalOcean terecht gewaardeerd op 'slechts' 3,4 miljard dollar? Of biedt dit een kans voor de langetermijnbelegger?

Disclaimer: Jasper en Twan hebben geen positie in DigitalOcean op moment van publiceren.

Key Summary

Dit zijn de drie belangrijkste conclusies uit deze analyse:

Dit bericht is alleen voor Members

Abonneren

Heb je al een account? Inloggen