Onze strategie

Wij hebben twee compleet verschillende portfolio's en beleggings-stijlen. Jasper is de innovatiebelegger en heeft een zeer geconcentreerd portfolio. Twan is de categoriebelegger en heeft juist weer een gespreid portfolio. Maar ondanks onze verschillende stijlen, zijn beide portfolio's gericht op de lange termijn.

Om onze beleggings-reis zo transparant mogelijk te houden, delen we al onze aan- en verkopen via een portfolio tracker die voor iedereen openbaar in te zien is. Elke week geven we onder andere een update in de podcast aflevering, lopen we door onze laatste transacties heen en bespreken we ons rendement.

Jasper - De Innovatie Belegger

Mijn strategie speelt in op de zwakheden van zowel particuliere als institutionele beleggers. De meeste beleggers richten zich op kortetermijnrendement (minder dan 1 jaar), geven de voorkeur aan stabiele aandelen met minimale koersschommelingen (volatiliteit) en hebben weinig inzicht in het concept van exponentiële groei en de invloed van technologie en innovatie.

Dit heeft geresulteerd in een geconcentreerd portfolio van innovatieve aandelen die op lange termijn de wereld zullen veranderen. Een kenmerk van deze strategie is extreme volatiliteit, waarbij het portfolio binnen één jaar in waarde kan halveren of verdubbelen.

Het basisprincipe is dat elke positie minimaal vijf jaar in het portfolio blijft, tenzij de investeringscasus verandert. Dit is een actieve beleggingsstijl.

Naast groeiaandelen investeer ik ook in startups en cryptocurrency. Mijn portfolio bevat geen waarde- of defensieve aandelen, geen ETF's en geen grondstoffen.

Jasper | De Lange Termijn — Portfolio Dividend Tracker
Bekijk de gedeelde portfolio van Jasper | De Lange Termijn in de Portfolio Dividend Tracker. Prestaties, spreidingen, dividenden, acties en meer.

Twan - De Categorie Belegger

Ik noem mijzelf een categorie-belegger en spreidt mijn beleggingen al jaren over meerdere sectoren en activa. Ik investeer volgens mijn eigen “BIG” strategie, die bestaat uit drie elementen: bescherming, inkomen en groei

Bescherming dient als anker voor mijn portfolio, inkomen (voor later) is waar ik uiteindelijk deels van wil leven als ik met pensioen ben en groeibeleggingen gebruik ik om de andere twee mee aan te vullen. Een simpele strategie die ik volhoud door maandelijks te beleggen via de dollar-cost-averaging methode (80%) en deels door handmatige beleggingen (20%) te doen.

Daarnaast experimenteer ik graag met nieuwe beleggings-typen en verschillende strategieën. Deels uit nieuwsgierigheid en deels om mijn eigen strategie continu tegen het licht van nieuwe ontwikkelingen te houden.

Beleggingen die je in mijn portfolio zult vinden: ETF's, edelmetalen, groeiaandelen, bitcoin, ethereum en startups.

Twan | De Lange Termijn — Portfolio Dividend Tracker
Bekijk de gedeelde portfolio van Twan | De Lange Termijn in de Portfolio Dividend Tracker. Prestaties, spreidingen, dividenden, acties en meer.

De Lange Termijn - Het Luisteraars Portfolio

Als onderdeel van de podcast hebben we een portfolio samengesteld, dat bestaat uit aandelen van bedrijven die gekozen zijn door onze volgers en luisteraars. Maandelijks beleggen we €100 in dit portfolio en blijven dit doen, zolang de podcast bestaat.

We bespreken tevens elke maand de voortgang en vergelijking met onze eigen kernportfolio’s in de podcast.

De Lange Termijn — Portfolio Dividend Tracker
Bekijk de gedeelde portfolio van De Lange Termijn in de Portfolio Dividend Tracker. Prestaties, spreidingen, dividenden, acties en meer.