Analyse: Netflix, streaming koning of vergane glorie?

Netflix is de koning van de streamingdiensten. Ondanks toenemende concurrentie wist dit platform zijn groei te behouden, met een recordwinst in Q1. Toch daalde de koers als gevolg daarvan. Hoe kan dat?

Jasper
Jasper

De afgelopen week plaatste Trader Ted een technische analyse over Netflix, waarin hij concludeerde dat er waarschijnlijk een consolidatie aan zit te komen. Met een koersdaling van 12% in diezelfde week, blijkt Trader Ted's eerste technische analyse spot-on te zijn geweest.

Heeft Netflix een tijdelijke top gezet?
Donderdag 18 april na het sluiten van de Amerikaanse beurzen zal Streaming King Netflix met de kwartaalcijfers komen. Een mooi moment dus om vóór die tijd de charts te bekijken.…

Eén van de redenen voor de koersdaling waren de kwartaalcijfers, die resulteerden in de grootste daling van het aandeel op één dag, namelijk -9,1% op earnings day. Echter, de reacties verbaasden mij. De beknopte analyses die ik las van analisten na de cijfers waren bijzonder negatief. "Dit is het moment om te verkopen", was de algemene consensus.

Maar mijn eerste vluchtige blik op de cijfers stemde mij optimistisch over de toekomst van het bedrijf. Dat is voor mij altijd een mooie aanleiding om zelf dieper op de cijfers in te gaan.

Is het negatieve sentiment, gevolgd door de koersdaling, terecht? Of is dit weer een van die typische situaties waarbij beleggers te negatief zijn vanwege korte termijn uitdagingen, terwijl de langetermijn bull case ijzersterk blijft?

Met andere woorden, een perfect moment om mijn fundamentele blik op deze streaming gigant te delen.

Disclaimer: Jasper en Twan hebben Netflix beiden niet in het portfolio op moment van publiceren.

Key Summary

Dit zijn de drie belangrijkste conclusies uit deze analyse:

Dit bericht is alleen voor Members

Abonneren

Heb je al een account? Inloggen