Een Wereld ETF verslaan lijkt makkelijk, maar is dat wel zo?

Het is een algemeen geldende wijsheid dat de meeste actieve fondsmanagers de rendementen van een breed gespreide index niet zullen verslaan. En toch blijven velen erin geloven dat het ze wel gaat lukken.
Een Wereld ETF verslaan lijkt makkelijk, maar is dat wel zo?

Na een buitengewoon jaar als 2023, waarin vele beleggers het beter gedaan zullen hebben dan bijvoorbeeld de performance van de S&P500 of een wereld ETF als IWDA (iShares), lijk je wel gek als je al je belegde vermogen in een brede index stopt. Immers, je hebt in het afgelopen jaar heel veel beleggingen gezien die meer dan dubbel de rendementen van die indexen hebben gehad.

Waarom zou je in een Wereld ETF beleggen?

Wat makkelijk en logisch lijkt om voor elkaar te krijgen in een jaar tijd, is heel wat anders dan meerdere jaren diezelfde outperformance te kunnen realiseren. Ja, je kunt in sommige jaren betere resultaten hebben dan met een Wereld ETF. Maar over een langere periode blijkt het lastig om gemiddeld genomen een index te verslaan.

Verder lezen? Meld je gratis aan

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in