Het beste paard: Magnificent Seven & NASDAQ

In deze serie vergelijk ik diverse beleggingen met elkaar, om aan te geven dat een rendement je als belegger een onterecht goed gevoel over je investering kan geven - terwijl je het geld wellicht beter in het alternatief had kunnen beleggen. Deze keer vergelijk ik de MAG7 en de NASDAQ met elkaar.
Het beste paard: Magnificent Seven & NASDAQ

Het doel is NIET om de beste belegging in de wereld te vinden, maar om visueel weer te geven wat de opportuniteitskosten zijn van een keuze die we allemaal dagelijks (nalaten te) maken. Een keuze die je op tijd van 10 jaar heel wat rendement kan kosten, ook al staat je belegging er positief bij.

Dit doe ik door populaire beleggingen te meten in het "beste alternatief" en zo te kijken wat die keuze je aan winst / rendement kan kosten. In het eerste en tweede deel van deze serie vergeleek ik een populaire Wereld ETF, de NASDAQ en de S&P500 met elkaar.

Het beste paard: Wereld ETF vs NASDAQ ETF
Iedereen die zijn zuurverdiende euro’s in een ETF belegt, zou wat mij betreft niet alleen moeten kijken naar de historische rendementen van die ETF, maar ook naar de vergelijking met andere ETF’s.
Het beste paard: S&P500 versus NASDAQ100 - De Lange Termijn
In deze serie vergelijk ik diverse beleggingen met elkaar, om aan te geven dat een rendement je als belegger een onterecht goed gevoel over je investering kan geven - terwijl je het geld wellicht beter in het alternatief had kunnen beleggen.

In dit deel een uiteenzetting van de bedrijven die de Magnificent Seven vormen, versus de NASDAQ100.

Verder lezen? Meld je nu aan als DLT Plus lid

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in