Binance gaat de Nederlandse markt verlaten

Twan
Twan

Inhoudsopgave

Een van de grootste en populairste cryptobeurzen ter wereld gaat de Nederlandse markt verlaten. Binance heeft geen VASP registratie kunnen bemachtigen om z'n diensten in Nederland te kunnen blijven aanbieden. Het bericht vanuit Binance luidt als volgt:

“Binance zat in een uitgebreid aanvraagproces voor registratie als virtual asset service provider (VASP) bij de Nederlandse toezichthouder. Hoewel Binance veel alternatieve manieren heeft onderzocht om Nederlandse klanten te bedienen in overeenstemming met de Nederlandse regelgeving, heeft dit op dit moment helaas niet geresulteerd in een VASP-registratie in Nederland.

Dit betekent helaas dat met ingang van 17 juli 2023 Nederlandse ingezeten gebruikers alleen activa van het Binance-platform kunnen opnemen. Aankopen, transacties en stortingen zijn niet langer mogelijk en openstaande posities voor verschillende Binance-producten zullen geleidelijk worden gesloten. Binance moedigt gebruikers aan om passende maatregelen te nemen door activa van hun Binance-accounts op te nemen.”

Belangrijke data / deadlines voor klanten

Feitelijk betekent dit, volgens hun eigen berichtgeving dat de volgende data belangrijk zijn voor huidige Binance klanten om in acht te nemen:

12 juli 2023

Binance Loans: Alle uitstaande posities in Binance Loans worden automatisch geliquideerd op 12 juli 2023. Er zijn liquidatiekosten van 2% van toepassing. We raden u aan uw eventuele leningen vóór 11 juli 2023 23:59 (UTC+0) terug te betalen om liquidatiekosten en mogelijke verliezen als gevolg van liquidatie van leningen te voorkomen.

Binance EARN: Nieuwe abonnementen zijn niet meer beschikbaar. Dit omvat: Simple Earn, BNB Vault, Defi Staking, ETH Staking, DOT-slotveiling, Binance Pool, Cloud Mining, Liquid Swap, Auto-Invest.

17 juli 2023

Crypto-stortingen zullen niet langer mogelijk zijn. Stuur geen crypto naar eerder opgeslagen adressen.
Alle handelsproducten zijn niet beschikbaar. Dit heeft betrekking op: Spot, Converteren, Binance NFT.

Binance EARN-posities worden gesloten. Dit omvat: Flexible Simple Earn, BNB Vault, Flexible Defi staking, Binance Pool, Liquid Swap en Auto-Invest.

Binance Finance-producten zijn niet beschikbaar. Dit is inclusief: Binance Card en Pay.

Let op

  • Crypto-opnames blijven wel beschikbaar na 17 juli 2023, dus je hebt dan nog even (datum niet bekend) om alles over te zetten naar je eigen wallet(s)
  • EUR naar USDT converteer marktorder blijft beschikbaar om crypto-opnames mogelijk te maken
  • ETH Staking: verzilver ETH Staking vóór 14 september 2023, er zullen geen ETH Staking-beloningen worden opgebouwd en daarna worden verdeeld.
  • Bestaande Vergrendelde Simple Earn, DeFi-Staking-producten met een vaste looptijd, DOT-slotveiling en Cloud Mining: de digitale activa die u gebruikte om u te abonneren, worden aan het einde van hun respectieve abonnement teruggestort in uw spotportemonnee, samen met eventuele resterende opgebouwde beloningen voorwaarden zoals gebruikelijk. Er zijn geen nieuwe abonnementen beschikbaar.

Het is dus zaak om jouw crypto's die nu bij Binance staan, over te gaan zetten naar een andere wallet / beurs. Doe even goed je eigen onderzoek voordat je overhaast een proces gaat starten waar je mogelijk niet bekend mee bent.

UPDATE: 17 augustus 2023

Binance heeft in een e-mail laten weten dat 16 augustus de definitieve datum voor het opnemen van je cryptovaluta is. Dus zorg gewoon dat je jouw gehele Binance account leegmaakt voor donderdag 17 augustus, want daarna kun je niets meer (behalve inloggen en staren naar je balans).

Hardware wallet – eigen beheer

Ik heb zelf geen fondsen staan bij Binance, maar als ik dat wel zou hebben zou ik nu alles direct overzetten naar een wallet in eigen beheer. Een hardware wallet is hier het beste middel voor. Ik gebruik zowel een Trezor als een Ledger. Kost even iets, maar dan heb je dit gezeur ook niet meer – mocht er binnenkort een andere beurs weg moeten en je het hele proces opnieuw moet doen.

Software wallet – eigen beheer

Je kunt ook tijdelijk alles overzetten naar een software wallet. Minder veilig dan een hardware wallet, maar voor tijdelijk een goede optie denk ik. Ik gebruik hiervoor Exodus Wallet, welke heel veel coins ondersteunt en zowel een desktop als smartphone app heeft. Doe zelf goed je eigen onderzoek en neem de tijd.

Overzetten naar een andere cryptobeurs

Wil je toch geen hardware of software wallet, dan zou je kunnen overwegen om alles over te zetten naar een andere beurs. Coinbase, Bitvavo of welke beurs dan ook die crypto-stortingen ondersteunt. Ik ben hier zelf geen fan van, maar het is jouw keuze.

Neem de tijd

Er zullen heel veel Nederlanders nu voor het eerst te maken krijgen met hoe dit allemaal werkt: opnemen van crypto's naar een andere beurs of eigen wallet. Neem vooral de tijd, want het heeft allemaal niet zo'n haast.

Ook zullen er velen zijn die hele kleine bedragen hebben staan in verschillende coins en projecten. Hierdoor kan het zijn dat het bedrag van die kleine crypto-posities het niet waard lijkt om over te zetten. Ik kan geen advies geven, maar zelf zou ik voor het gemak die kleine posities converteren naar bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum en dat in een keer opnemen naar een wallet of andere beurs.

Doe dit zo snel mogelijk, want over een maandje zit je met small-cap coins, die je mogelijk niet meer ergens anders kunt “opslaan”. En dan zit het vast op Binance en ben je je investering kwijt.

Neem de tijd, kijk goed wat je doet en leer jezelf aan dat dit er gewoon bijhoort. Succes!

Disclaimer: Deze show, onze meningen en alle informatie op deze website zijn puur voor entertainment doeleinden. Wij zijn geen financieel adviseurs en geven geen financieel advies. Beleggen brengt risico's met zich mee. De waarde van een belegging is afhankelijk van ontwikkelingen op de financiële markten en kan zowel dalen als stijgen. Doe goed je eigen onderzoek voordat je ergens instapt en beleg alleen met geld dat je voor een lange tijd kunt missen.

Crypto

Twan Twitter

Investeert volgens zijn eigen “BIG” strategie, die bestaat uit drie elementen: bescherming, inkomen en groei. Belegt sinds 2006, schrijft en praat erover sinds 2019.