Analyse: Teladoc, wordt de patiënt ooit nog gezond?

"Straks hoeft niemand meer naar de dokter, maar krijg je digitale hulp vanuit je eigen huis." Dat was de belofte van telehealth, een opkomende sector waar Teladoc de posterboy van was.

Jasper
Jasper

Vrijwel elke actieve belegger die aan het begin van 2020 begon, heeft waarschijnlijk wel eens van het aandeel Teladoc gehoord. Het was maandenlang een van de meest besproken bedrijven op de beurs, met de belofte om de huisartsenzorg en thuiszorg volledig te transformeren.

En die belofte werd ook waargemaakt, althans als we kijken naar de koersontwikkeling van de afgelopen vijf jaar.

Teladoc schoot omhoog tijdens de pandemie, waarbij het concept van telehealth volledig werd omarmd. Met Teladoc als absolute marktleider op dat gebied lag de weg open naar het worden van een gigantisch bedrijf.

Inmiddels heeft het bedrijf een marktwaarde van circa $2 miljard, bijna een tiende van de overnameprijs van Livongo in 2020, destijds $18.5 miljard, waardoor Teladoc dé health-tech speler van Amerika had moeten worden.

Teladoc is een voorbeeld van een bedrijf waarbij slechte beslissingen van het management de potentie volledig hebben ondermijnd. Pijnlijk, ook voor beleggers die het potentieel zagen (zoals ikzelf), maar vanwege de matige uitvoering aanzienlijke verliezen hebben geleden.

Maar, zoals altijd bij aandelen, is het sentiment momenteel niet te negatief geworden? Kan het bedrijf een ommekeer worden, gezien de waardering aanzienlijke ruimte biedt? Dat gaan we bespreken in deze analyse.

Zal Teladoc ooit een gezond rendement opleveren voor haar aandeelhouders?

📌
Disclaimer: op moment van publiceren heeft de auteur geen positie.

Key Summary

Dit zijn de drie belangrijkste conclusies uit deze analyse:

Dit bericht is alleen voor Members

Abonneren

Heb je al een account? Inloggen