Analyse: Roblox, populairder dan TikTok bij de kids

Roblox is hét platform voor kinderen tussen 9 en 16 jaar. Het is zelfs populairder dan TikTok, qua aantal gebruikers én uren besteed op het platform. Maar als belegging valt het vooralsnog tegen. Ligt hier een kans?
Analyse: Roblox, populairder dan TikTok bij de kids

Iedereen met kinderen of jonge neefjes en nichtjes kent dit spel: Roblox. Een 'game within a game', meer een creatieve wereld met duizenden spelletjes waar kinderen zich de hele dag in kunnen verliezen. Er is niets leukers dan urenlang op de tablet zitten met Roblox.

En heb je een verjaardag in het vooruitzicht? Dan is er maar één cadeau denkbaar: Robux! Alles voor die 'kekke swagger' (zegt mijn inner-boomer), waarvoor je echt geld betaalt voor digitale assets. Het lijkt wel bijna crypto, hè?

Afgelopen donderdag deelden zij hun Q1-cijfers. Helaas voor huidige beleggers werd er niet positief op gereageerd. De koers maakte met -24% een behoorlijke duik nadat het bedrijf zijn vooruitzichten voor 2024 naar beneden bijstelde.

De resultaten van het eerste kwartaal waren best aardig, maar in de huidige marktomstandigheden is het vooruitzicht misschien nog wel belangrijker.

Belangrijkste uitdaging? De groei van Roblox lijkt momenteel te stagneren, en dat baart zorgen. De uitdagingen zijn breed: een afname van de betrokkenheid van gebruikers in verschillende regio's, leeftijdsgroepen en op verschillende platforms.

Dit alles maakt het lastig voor het bedrijf om zijn eerdere ambitieuze groeidoelen te halen. Echter, hoe erg zijn de cijfers écht? En biedt deze koersdaling, zoals vaak in dit soort gevallen, een kans voor langetermijnbeleggers?

In deze analyse beschouw ik de Q1-cijfers en deel ik mijn constatering of Roblox een aantrekkelijke investering kan zijn.

📌
Disclaimer: op moment van publiceren heeft de auteur geen positie.

Key Summary

Dit zijn de drie belangrijkste conclusies uit deze analyse:

Dit artikel is alleen voor DLT Plus members

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in