Kun je met Revolut nu crypto kopen en ook opnemen?

Twan
Twan

Inhoudsopgave

Ok, ik ben over het algemeen geen fan van banken die iets (gaan) doen met crypto, ook al denk ik dat ze ooit wel zullen moeten of willen. De reden is dat ze het vaak alleen mogelijk maken om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen of verkopen binnen de app, maar het niet toestaan om crypto op te nemen.

En vooral dat opnemen is voor mij persoonlijk erg belangrijk, want ik wil te allen tijde de mogelijkheid hebben om mijn crypto uit die bank-app te halen en over te zetten naar mijn eigen hardware wallet. Dan is het in mijn beheer en weet ik zeker dat ik niet een papieren “bewijsje” heb, maar echt de crypto waar ik voor betaald heb.

Crypto verzenden en opnemen met Revolut

Crypto opnemen naar je eigen wallet

En dus zie ik ook nauwelijks (FinTech) banken die dit mogelijk maken. Maar er melden verschillende Twitter accounts dat de Fintech bank Revolut het nu mogelijk maakt om crypto met Euro's te kopen in de app en het dan vervolgens te verzenden / op te nemen naar jouw eigen wallet.

Deze feature stond al sinds 2021 “in beta testing” voor Bitcoin, maar lijkt dan nu ook echt uitgerold te gaan worden voor de overige coins en accounthouders.

Revolut heeft zo'n 30 miljoen accounthouders en is heel populair onder vooral jonge Europeanen. En dus zou dit mogelijk wel eens een hele “big deal” kunnen zijn als dit waar is. Er wordt overigens ook geschat dat Revolut vele honderden miljoenen aan crypto onder beheer heeft voor haar klanten.

Ik zou het gelijk allemaal opnemen naar mijn eigen wallet, als ik crypto in mijn Revolut account zou hebben ;-) Better safe then sorry. Misschien moet ik het toch maar eens gaan proberen, door (weer) een account bij ze te openen.

Volgens de FAQ is het al mogelijk om crypto te verzenden en op te nemen met Revolut
Op de website van Revolut hebben ze het al over hoe en wat je kunt doen met crypto-opnamen

Revolut biedt al een heel scala aan bank-producten aan: zoals het beleggen in aandelen, edelmetalen, sparen, valuta-conversies en nog veel meer. Het wordt een all-in-one financiele app voor miljoenen mensen en ze blijven innoveren.

Ben benieuwd wat dit voor andere Fintech spelers gaat betekenen, zoals PayPal. Daar kun je ook in crypto “beleggen”, maar alles blijft hier wel binnen het systeem. Misschien gaat het opnemen van crypto in de toekomst de standaard worden? We'll see!

Crypto

Twan Twitter

Investeert volgens zijn eigen “BIG” strategie, die bestaat uit drie elementen: bescherming, inkomen en groei. Belegt sinds 2006, schrijft en praat erover sinds 2019.