Wat leert Twan van zijn experimentele portfolio's?

Wat leert Twan van zijn experimentele portfolio's?

Twan doet al jaren beleggingsexperimenten, naast het aanhouden van een kernportfolio voor de lange termijn. Experimenten met echt geld, om “skin in the game” te hebben bij het uitproberen van verschillende (schaduw) portfolio's. Met als doel om te ervaren wat een theorie in de praktijk teweegbrengt.

Altijd bang om in te stappen op een daling? Dan doet hij een experiment om tegen de wijsheid in toch alle vallende messen op te vangen.

Niet alleen om ideeen op papier te hebben, maar ook om de emoties te voelen van het daadwerkelijk uitproberen van nieuwe beleggingsmethoden. Want hoe gek het ook klinkt: zelfs met kleine bedragen voelt je brein euforie (bij winst) en zenuwen (bij verlies).

En de uitkomst van de experimenten neemt hij mee in het vormen en bijschaven van zijn strategie in het kernportfolio, zonder daarmee al zijn geld op het spel te zetten bij opvliegingen en periodes van verveling.

Beluister de aflevering:

audio-thumbnail
Wat heeft Twan geleerd van zijn experimentele portfolio's?
0:00
/1162.722083

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in