De beste en slechtste maanden om te beleggen: IWDA

Iedereen die een beetje met beleggen bezig is en wijsheden tot zich neemt, heeft vast wel eens de uitspraak gehoord die klinkt als "sell in May and go away". De quote doelt op het fenomeen waarin er tussen mei en september historisch gezien bar weinig gebeurde op de beurs.
De beste en slechtste maanden om te beleggen: IWDA

De zomermaanden waren altijd rustig te noemen, omdat de meeste mensen op vakantie waren. Echter, zoals met veel wijsheden, hoeft zo'n rijmende uitspraak niet per definitie nog geldig te zijn in een markt als waar we de laatste jaren in leven.

Er zijn heel wat nieuwe beleggings-categorieën bijgekomen, meerdere assets kun je nu 24/7 verhandelen en het is niet langer alleen maar WallStreet die de markt beweegt.

Daarom vroeg ik mezelf af: "Wat zijn tegenwoordig de beste en slechtste maanden om als belegger in de markt te zitten?"

Misschien kan ik een algemeen beeld schetsen van de gemiddelde rendementen die behaald worden in de vier kwartalen van het jaar, zodat ik kan zien wat de waarschijnlijkheden zijn om de slechte periodes te vermijden en te zorgen dat ik goed belegd ben in de betere periodes.

Verder lezen? Meld je nu aan als DLT Plus lid

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in