Analyse: Shopify, koning van de eCommerce

Shopify is de onbetwiste koning van de eCommerce wereld. Ze bieden iedereen de mogelijkheid om binnen enkele minuten hun eigen online winkel te lanceren, met tools van topkwaliteit. Maar maakt dit het aandeel ook een koopje?
Analyse: Shopify, koning van de eCommerce

Shopify is al jarenlang een van mijn favoriete aandelen. Twan heeft dit aandeel al ruim een jaar in bezit, wat met een rendement van +161% een geweldige keuze is gebleken. Helaas heb ik nog nooit de kans gegrepen om een positie te openen. De reden? Voornamelijk de hoge prijs die beleggers bereid zijn ervoor te betalen.

Het aandeel is al jarenlang relatief hoog gewaardeerd, waardoor veel beleggers in een lastig parket zitten: is dit een van die aandelen waarbij het acceptabel is om een hogere prijs te betalen, gezien hun prestaties ook van een hoger niveau zijn dan gemiddeld? Deze vraag probeer ik te beantwoorden in deze analyse.

Wat maakt Shopify zo bijzonder? Hoe is hun groei geweest in de afgelopen jaren en hoe ziet de toekomst eruit? En is de waardering een gerechtvaardigde weerspiegeling van de resultaten, met verdere potentie voor groei in de komende jaren?

Disclaimer: op moment van publiceren heeft Twan een positie in dit aandeel. Jasper heeft geen positie.

Key Summary

Dit zijn de drie belangrijkste conclusies uit deze analyse:

Verder lezen? Meld je nu aan als DLT Plus lid

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in