Wat maakt Ethereum zo'n aantrekkelijke investering?

Mijn big bet voor 2024 is Ethereum. Maar waarom kies ik op dit moment voor Ethereum in plaats van Bitcoin, dat een veel krachtiger momentum heeft? Tijd om mijn keuze uitgebreid toe te lichten.
Wat maakt Ethereum zo'n aantrekkelijke investering?

Natuurlijk komt het niet als een verrassing dat ik behoorlijk hoge verwachtingen heb van Ethereum in het komende jaar. Ik beschouw het als mijn 'big bet' van 2024, goed voor meer dan 40% van mijn liquide portfolio.

Voor mij voelt Ethereum aan als een vrij logische keuze in de wereld van crypto. Dat klinkt misschien een beetje gek, vooral voor mensen die crypto als super speculatief en riskant beschouwen, maar ik zie het als de zekere rots in de branding onder de crypto. Een beetje zoals de Nasdaq ETF van de crypto-wereld.

Maar waarom denk ik dat Ethereum een relatief veilige investering is met flink groeipotentieel? In dit artikel geef ik mijn redenen.

Wat maakt Ethereum bijzonder?

Je kunt met recht beweren dat Ethereum de olie is van de wereld van blockchain. De overgrote meerderheid van de transacties vindt plaats op dit netwerk. En hoewel Bitcoin wordt beschouwd als het onfeilbare digitale goud, doet Ethereum er stiekem niet voor onder.

Dit artikel is meteen beschikbaar met een DLT Free account

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in