Analyse: Lemonade, hier kiest de toekomst voor

Veel waarderingen zijn de afgelopen jaren gesneuveld door hoge verwachtingen, mooie verhalen en hype. Lemonade is daar één van. Maar, in tegenstelling tot velen anderen, schuilt hier wel toekomstmuziek in?

Jasper
Jasper

Inmiddels kan ik tientallen aandelen opnoemen die mateloos populair waren in 2020 en 2021, met name bij beginnende beleggers die koersen zagen verdubbelen in slechts een paar maanden.

"Ik was één van die sukkels, zo'n slaper," zou Johan Derksen gezegd hebben, als hij in een reclame voor een aandelenbroker zou zijn uitgenodigd.

Lemonade is één van die bedrijven. Met een waardering boven de $10 miljard op hun hoogtepunt, werd het begin 2021 gezien als dé toekomst onder de zorgverzekeraars.

Gevoed door het verhaal dat Warren Buffett het gros van zijn succes te danken heeft aan Geico, wiens cashreserves gebruikt konden worden om elders investeringen te doen, was dit een té mooi verhaal om te laten liggen..

Helaas was de realiteit, zoals bij veel van dit soort bedrijven in de afgelopen jaren, iets minder rooskleurig. Het aandeel daalde in een periode van 3 jaar met circa 90%, de waardering staat inmiddels op circa $1,2 miljard, en de koers vertoont al lange tijd weinig activiteit.

Maar, wat als dit bedrijf stiekem wel sterk presteert? En beleggers durven niet meer in te stappen, "want 90% gedaald, wat een rotzooi"? Zou dit stiekem dan geen enorme kans kunnen betekenen voor beleggers met een langetermijnvisie?

Dat is mijn opdracht van vandaag: Lemonade, een waardevolle investering voor de toekomst? Of komt dit aandeel in het bakje met 'zoete meuk'; leuk om over te praten, maar eigenlijk wil niemand het hebben.

📌
Disclaimer: op moment van publiceren heeft de auteur geen positie.

Key Summary

Dit zijn de drie belangrijkste conclusies uit deze analyse:

Dit bericht is alleen voor Members

Abonneren

Heb je al een account? Inloggen