Wat is een accumulatie-versneller en hoe gebruik ik het?

In aflevering 54 van de podcast noemde ik al even hoe ik korte(re) termijn beleggingen gebruik om mijn lange(re) termijnbeleggingen sneller op te bouwen. Het gebruiken van de ene belegging om de andere sneller te kunnen opbouwen, noem ik een accumulatie-versneller.

Twan
Twan

Mijn portfolio bestaat doorgaans uit maximaal 15 posities en ondanks dat ik beleg voor de lange termijn, niet allemaal zijn ze bedoeld om jarenlang vast te houden. Zodra ik een kans zie om een aankoop te doen die het goed zal doen op de wat kortere termijn, schroom ik niet om daar geld in te stoppen.

Ook al bestaat mijn portfolio uit 10-15 beleggingen, mijn echte “core” posities zijn er op dit moment slechts vier:

  • Goud
  • Bitcoin
  • De VanEck Dividend ETF (TDIV)
  • De NASDAQ ETF (EQQQ)

Deze vier vormen de steunpilaren binnen mijn BIG portfolio: bescherming, inkomen en groei.

Beleggingsstrategie Twan - De Lange Termijn
Ik investeer volgens mijn eigen “BIG” strategie, die bestaat uit drie elementen: bescherming, inkomen en groei.

Dat wil overigens niet zeggen dat de andere posities niet belangrijk zijn, maar ze hebben een ander doel. De core is wat mijn portfolio draagt, de rest is bedoeld om die core posities te versnellen.

Dit bericht is alleen voor Members

Abonneren

Heb je al een account? Inloggen