Wat gebeurt er als de Bitcoin ETF er komt?

Een van de meest besproken crypto-thema's van de afgelopen maanden is toch wel de Bitcoin ETF. Komt hij er of niet en wat kan er gebeuren als de lancering ervan wordt goedgekeurd?
Wat gebeurt er als de Bitcoin ETF er komt?

Er zijn op dit moment meer dan 10 grote vermogensbeheerders en fondsen die een aanvraag hebben liggen voor het lanceren van een veelbesproken Bitcoin ETF. Grote namen als BlackRock, Fidelity, Franklin Templeton en anderen willen allemaal een ETF lanceren, zodat er eindelijk een Exchange Traded Fund is voor het grote publiek, om in Bitcoin te kunnen beleggen.

De Securities Exchange Commission (SEC)

De beslissing ligt bij de Amerikaanse Securities Exchange Commission, onder leiding van Gary Gensler, die niet zo'n fan blijkt te zijn geweest van alles rondom crypto. Maar, zoals altijd, zijn er meer belangen gemoeid met een dergelijke beslissing dan de wens van één man of vrouw.

Laten we eerlijk zijn: de ethos van Bitcoin matcht niet met een beursgenoteerd product. Het hele idee is dat je Bitcoin in eigen beheer kunt nemen via jouw eigen wallet en vele Bitcoin OG's zijn dan ook tegen een dergelijke ETF.

Echter, het grote geld wil ook z'n graantje meepikken en dit soort partijen hebben een enorme financiële en politieke vinger in de pap. Dus zodra dit aangekondigd werd, kon je er eigenlijk al vanuit gaan dat dit op de een of andere manier z'n doorgang zou vinden.

De aanvragen die er nu liggen voor allerlei verschillende Bitcoin ETF's zullen denk ik allemaal tegelijkertijd goedgekeurd worden. De SEC heeft al laten doorschemeren dat het geen enkele partij een voordeeltje wil geven door hen voorrang te geven op anderen.

Dus als het doorgaat, dan krijgen we waarschijnlijk een aankondiging en zullen alle partijen hun ETF kunnen lanceren.

Verder lezen? Meld je gratis aan

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in