Waarom blind beleggingstips volgen geen goed idee is

Vind je het moeilijk om interessante aandelen te vinden? Dat is natuurlijk niet zo vreemd. De keuze is enorm en bedrijven doorgronden is echt niet makkelijk. Daarom kan het volgen van tips van anderen aantrekkelijk lijken. Toch zijn hier vaak haken en ogen aan verbonden.
Waarom blind beleggingstips volgen geen goed idee is

Toen ik net begon met beleggen, was ik wanhopig op zoek naar beleggingstips. Het resultaat: ik verloor 50% met Beyond Meat en kwam vast te zitten in een vastgoedfonds met flinke verliezen.

Mijn fout: te makkelijk luisteren naar de tips van anderen. Terugkijkend besef ik me pas hoe beperkt de kennis van de tipgevers was. Zonde! Een onnodig dure les.

Zo hoorde ik 1-2 jaar geleden een vriend over Lithium. Zijn oom zei dat hij daar vol op moest inzetten, want met de opkomst van elektrisch rijden kon dat niet misgaan. De prijs is sindsdien gehalveerd.

Verder lezen? Meld je gratis aan

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in