Sir John Templeton; contrair in het kwadraat!

Ik had nog nooit van John Templeton gehoord, tot ik dat ene geweldige hoofdstuk over hem las in het boek 'Richer, Wiser, Happier'.
Sir John Templeton; contrair in het kwadraat!

Na dat gelezen te hebben, heb ik mijn hele LEAP-portfolio gebaseerd op zijn manier van beleggen. Ik vond het zo boeiend dat ik dacht, dat moet ik met jullie delen. Wie weet dat jullie er ook nog wat aan hebben!

Wie was John Templeton?

John Templeton was een briljante investeerder en een echte pionier in het investeren over de hele wereld. Hij had een unieke aanpak: hij kocht aandelen wanneer anderen bang waren en verkocht ze wanneer anderen heel enthousiast waren. Een aanpak die Warren Buffet fans niet onbekend is!

Zijn motto was: "De beste tijd om te kopen is bij maximale angst, en de beste tijd om te verkopen is bij maximale euforie." Dit hielp hem om grote winsten te maken, zelfs tijdens moeilijke tijden.

Dit artikel is meteen beschikbaar met een DLT Free account

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in