De week van: sterk herstel

Het was een week van gemixte uitslagen op de markt. Waar beleggers in brede ETF’s en indices geen vuiltje aan de lucht zien, hadden beleggers in individuele namen het toch wat moeilijker.
De week van: sterk herstel

Zowel de NASDAQ100, Dow Jones en S&P500 braken de oude records en deden dit met een overtuigende stijging in de tweede helft van vrijdag. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. De AEX had een rood weekje, ook al was daar zeker ook herstel te zien, maar heeft z’n ATH van 14 december nog niet bereikt.

De NASDAQ100 staat dit jaar op +3,9% en brak deze week z’n oude ATH

Zit je meer in individuele beleggingen en/of small-caps, dan zag je week er minder rooskleurig uit en ook Bitcoin en de rest van crypto hadden het wat lastiger. Na de lancering van de Bitcoin ETF’s is het een echt “sell the news” event geworden, want de koers doet sindsdien zo’n -15%.

Bitcoin surpasses silver to become second largest ETF commodity in the US
Bitcoin ETFs have exceeded silver ETFs in the U.S. in terms of assets under management, according to an analyst.

Ach, wat kun je zeggen over de prestaties in een week of in een maand tijd? Het gaat natuurlijk om de lange termijn en wellicht zijn de dalingen bij individuele beleggingen nu eens een reden om de dip te kopen.

Ook al staan we nog altijd op “Greed” in de Fear & Greed index, toch zie ik in heel wat posts op X en in diverse media een tintje “Fear”.

Verder lezen? Meld je nu aan als DLT Plus lid

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in