De week van: Bitcoin

Het zal je niet ontgaan zijn dat iedereen weer bullish lijkt met betrekking tot crypto. Bitcoin sloot de maand februari af met een stijging van maar liefst 44% en kwam daarmee akelig dicht bij z'n All Time High van $69.000. En ja, dat zorgt weer voor veel reuring.
De week van: Bitcoin

Tegelijkertijd zien we de crypto memecoins weer exploderen en Twitter staat vol met charts en moonmath. Sentiment volgt prijs en daar kun je altijd de klok op gelijk zetten.

De memecoins exploderen wederom (PEPE +330% in een maandje)

Is er dan buiten crypto niets anders dat interessant lijkt? Zeker wel.

Onder andere de smallcap index, de Russell 2000 (VS), doet ook weer eens mee. Sinds oktober 2023 doet deze index het zelfs een beetje beter dan de S&P500, maar staat - in tegenstelling tot z'n grotere broer - nog altijd 15% onder de All Time High van november 2021.

De Russell 2000 ETF (zwart) versus S&P500 (oranje) sinds oktober 2023

Is het daarmee ECHT tijd voor de small caps? Ik weet het niet. Er gaan zoveel verhalen de ronde, dat het lastig is om aan te geven of er ook daar nieuwe highs gaan komen. Maar het begin is er en de markten kijken weer vooruit.

Individuele namen versus brede ETF's

Wat opvalt is dat we hetzelfde plaatje zien als vorig jaar: veel (dezelfde) namen die het vele malen beter doen dan de index.

Ik heb zomaar even wat aandelen in een grafiek gezet om aan te geven hoe bizar deze "uitslagen" tot nu toe zijn, terwijl een brede ETF als IWDA gewoon ook al een jaarrendement in 2 maanden doet (laten we dat ook niet vergeten).

Snapshot van vrijdag 1 maart
  • 🚀 NVDA +68%
  • META +44%
  • AMD +40%
  • SPOT +37%
  • HOOD +33%
  • HIMS +33%
  • COIN + 27%
  • BESI +24%.

→ IWDA (de dikke zwarte lijn): bijna +8% 👀

Verder lezen? Meld je nu aan als DLT Plus lid

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in