Memecoins: grote onzin of zit er meer achter?

Dogecoin, Pepe, Shiba Inu, Dogwifhat...allemaal memecoins die een enorm rendement hebben opgeleverd. Vijf van de top 50 grootste cryptomunten zijn pure memecoins. Wat is dit voor een raar fenomeen? En hoe kan een open-minded belegger profiteren?
Memecoins: grote onzin of zit er meer achter?

Op deze pagina

Memecoins zijn enorm aansprekend, vooral bij jongere (crypto)beleggers. Het vooruitzicht van een 10x, 100x, soms wel 1.000x rendement brengt hun hoofd op hol. Zeker voor een generatie die het steeds lastiger krijgt om financieel stappen te zetten. Men neemt meer risico's, en memecoins zijn een van de meest populaire manieren om dit te bereiken.

Maar is het zo makkelijk als het lijkt? En andersom gesteld: memecoins zijn toch complete meuk zonder enige waarde? Waarom zou iemand hier geld in willen stoppen?

Om allereerst te bepalen wat een 'memecoin' is: dit is een cryptomunt zonder praktisch nut, behalve de verwachting dat de prijs zal stijgen. Er zit geen unieke technologie achter, het heeft weinig praktisch nut, en er wordt niet verder aan ontwikkeld. Daarom worden memecoins vaak gezien als het casino van de cryptowereld.

In dit artikel geef ik inzicht in waarom memecoins zo populair zijn, waar de waarde wél in zit, en welke memecoins een interessante risk/reward bieden zonder compleet degen te gaan.

⚠️
Memecoins hebben geen fundamentele waarde en zijn berucht voor -95% dalingen in een bearmarket. Als je kiest voor memecoins in je portfolio, doe dit bewust en slechts met een kleine positie die je bereid bent om naar €0.00 te zien gaan.

Verder lezen? Meld je gratis aan

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in