Lezen om beter te beleggen: leer je mee?

Dit zijn de 3 favoriete boeken van gastschrijver Herman over beleggen.
Lezen om beter te beleggen: leer je mee?

Beleggen, het lijkt zo makkelijk. Laag kopen, hoog verkopen toch? Uiteraard is er zoveel meer te ontdekken. En dat is precies waarom ik zo graag over beleggen lees. De komende tijd neem ik jullie mee op mijn leesreis. Vandaag beginnen we alvast met mijn 3 favoriete boeken over beleggen. 

Mijn passie voor lezen begon eigenlijk vrij laat. Ik denk dat ik nu een jaar of 5 fanatiek lees. Ik vind het mooi om zo meer over de wereld te weten te komen. Zo lees ik veel over geschiedenis, geloof, wetenschap en economie. Ik kwam er achter hoe weinig ik eigenlijk wist (en weet). 

Toen ik nóg later begon met beleggen - heel zonde, ik weet het  - was het voor mij duidelijk hoe ik in ieder geval een deel van mijn kennisachterstand kon inlopen: door te lezen, te lezen en nog meer te lezen. De afgelopen 2 jaar heb ik me dan ook vooral op beleggingsboeken gestort. De hele bibliotheek heb ik zo ongeveer leeggehaald en ook de lokale (en online) boekenwinkel was niet veilig voor mijn leeswoede. En dan nog staan er heel veel boeken op mijn leeslijst.

De komende tijd neem ik jullie mee op leesreis. Hier op De Lange Termijn verschijnen mijn recensies van de boeken die ik lees. Hierbij laat ik je per boek weten wat je precies gaat leren en of ik je het boek aanbeveel. Zo kun je zelf bepalen of dit boek jou iets te brengen heeft. Voor nu wil ik alvast 3 boekentips geven.

Dit artikel is meteen beschikbaar met een DLT Free account

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in