Het BIG portfolio door de (komende) jaren heen

Zoals velen van jullie inmiddels wel zullen weten, is mijn strategie gebaseerd op drie pilaren: bescherming, inkomen en groei. Die pilaren staan vast en zal ik de komende jaren ook blijven hanteren, aangezien het voor mij gewoon het beste werkt bij het samenstellen en onderhouden van mijn portfolio.
Het BIG portfolio door de (komende) jaren heen

Binnen die drie pilaren is er echter natuurlijk veel ruimte voor de invulling en ook de wegingen van elke pilaar binnen mijn portfolio zijn belangrijk. Die weging is afhankelijk van mijn kijk op het komende beursklimaat en de economie.

Voel ik onzekerheid en wil ik wat defensiever zijn, dan zullen inkomen en bescherming meer allocatie krijgen dan groei. Heb ik het gevoel dat er een aanzienlijke kans is op mooie(re) tijden, dan verschuif ik de verdeling meer naar groei, zodat bescherming en inkomen iets minder focus krijgen.

Twan’s beleggingsstrategie - De Lange Termijn
Ik investeer volgens mijn eigen “BIG” strategie, die bestaat uit drie elementen: bescherming, inkomen en groei.

Backtesting

Om te bepalen wat ik de komende jaren ga doen met deze strategie en de invulling van elke pilaar, doe ik graag simpele backtestjes. Dit kun je heel wetenschappelijk doen met allerlei complexe tools, maximale drawdowns berekenen, sharpe ratio’s etc. Maar aangezien het niet heel precies hoeft doe ik dit onder andere door simpelweg gebruik te maken van een portfolio tracker.

Dit artikel is alleen voor DLT Plus members

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in