De week van: The Sky is the Limit?

Elke week dat Jasper en ik bij elkaar komen voor het opnemen van de volgende podcast aflevering, kijken we elkaar aan met verbazing over de rendementen van de markt. Er lijkt geen eind te komen aan bizarre groeispurten van heel wat aandelen, Bitcoin en crypto's.
De week van: The Sky is the Limit?

Ik zie beleggers die dit jaar al boven de +40% rendement staan en we zijn nog maar net begonnen. Super Micro Computer is voor mij dit jaar de vaandeldrager als het gaat om bizarre verschijnselen. Het aandeel doet YTD al zo'n beetje 250% en afgelopen 12 maanden mag je er een koerswinst van bijna 1.000% bijschrijven.

Dit soort gekte ben ik meer gewend van crypto, dan van de aandelenmarkt. Is dit dan "minder excessief" omdat het een aandeel betreft en is het daarmee "te verklaren"? Ja, te verklaren is het misschien wel (kleine float etc), maar het geeft voor mij de absolute gekte in de markt weer.

Niet alleen de kleinere, speculatievere beleggingen doen het goed. De kapitein van crypto, Bitcoin, staat dit jaar ook al op +23% en veel techbedrijven stoten het hoofd inmiddels ook tegen het plafond, met heel wat All Time Highs.

Hoe kan het ook anders: we staan op Extreme Greed

De vraag die Jasper en ik onszelf tijdens de vorige podcast aflevering stelden was, of het niet eens even tijd is om wat af te koelen? "Dit kan toch niet zo langer doorgaan" is de uitspraak waar we onszelf vaak op betrappen.

"Je bent niet bullish genoeg"

Daar tegenover staat de uitspraak die ik veel anderen hoor en zie maken: "je bent niet bullish genoeg", want dit gaat nog veel gekker worden. Waarom? Omdat we in een jaar zitten waarbij heel veel indicatoren de goede kant op staan en we een enorme wind in de rug mogen verwachten. Maximale "risk-on".

Ik ben misschien wat minder bullish dan Jasper, maar wellicht is dat de leeftijd of mijn persoonlijkheid. 😉 Toch denk ook ik dat het een leuk jaar kan worden en blijven. Tuurlijk, gepaard met volatiliteit en heel wat verrassingen.

Het is een verkiezingsjaar in de VS, de rente gaat mogelijk verlaagd worden, recessies zullen mild zijn, liquiditeit wordt weer de markt ingepompt en de markten weten dit... ze anticiperen erop en daarom zie je nu heel wat groen op de boden.

Dat is wat ik overal zie en hoor (afgezien van de eeuwige doom-and-gloom voorspellers). En toch kan ik nog niet geheel "all out bullish" zijn... ik weet niet waarom. Misschien is het omdat IEDEREEN zo bullish is, dat mijn voelsprieten terugdeinzen. Misschien word ik toch gewoon ouder en nuchterder.

Verder lezen? Meld je nu aan als DLT Plus lid

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in