De week van: Tesla, China en de ECB

Terwijl heel wat markten deze week weer eens nieuwe All Time Highs op de borden zetten, viel toch een van de “magnificent seven” van z’n podium: Tesla.
De week van: Tesla, China en de ECB

De earnings vielen wat tegen, maar vooral de getemperde uitspraken van Elon Musk waren een reden voor veel beleggers om voorlopig even hun aandelen van de hand te doen. Het aandeel $TSLA daalde zo’n 12% en staat dit jaar alweer op -26%.

En dat terwijl er toch ook heel wat te vieren lijkt op andere plekken in de markt. De NASDAQ tikte woensdag even een nieuw record aan en de S&P500 sloot vrijdag af op een nieuwe hoogte.

Ook de AEX had er zin in een deed afgelopen week maar liefst +5%. Het lijkt dus overal weer een feestje, maar onder de motorkap zijn er toch nog heel wat aandelen en andere beleggingen die achterblijven en VER onder hun All Time Highs staan, zoals we in de meest recente podcast aflevering ook uitgebreid besproken hebben.

🎙️Afl. 56: Nieuwe All-Time-Highs, maar er liggen kansen
Terwijl de S&P en de Nasdaq nieuwe recordhoogtes bereiken, lijkt het opnieuw vooral te worden aangedreven door een handvol “geluksvogels”.

ECB & China

Verder stond de week ook nog in het teken van de Europese Centrale Bank, die de rente ongewijzigd laat. Geen verlaging of verhoging dus, zodat ze eerst kunnen zien hoe lang het duurt voordat er iets mis zou gaan in de economie bij deze standen.

China was ook weer in het nieuws. Na wekenlang berichtgevingen over de verslechterende economie en alsmaar dalende aandelenmarkt daar, kwamen er ineens een aantal “positieve” berichten naar buiten deze week. Alsof ze het allemaal zo afspreken ;0)

Het aandeel van de Amazon van China, Alibaba, kreeg goed nieuws te verwerken doordat Jack Ma en nog een “insider” de laatste tijd gebruik hadden gemaakt van de dalende koersen. Iedereen die al maanden of jaren in dit blauwgeslagen aandeel zat, had heel even een lichtpuntje. Wie weet is dit een ommezwaai in sentiment.

En al helemaal omdat de Chinese overheid heeft aangekondigd een steunpakket beschikbaar te stellen van honderden miljarden $$$ om de aandelenmarkt weer een boost te geven daar. Of het water naar de zee dragen gaat zijn of echt zoden aan de dijk zet: dat is even afwachten. Maar feit wil wel, dat het sentiment in China de afgelopen tijd niet veel slechter leek te kunnen.

Verder lezen? Meld je nu aan als DLT Plus lid

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in