De meeste beleggingen zijn pure afleiding

Ik ben echt van mening dat verreweg de meeste beleggingen gezien kunnen worden als afleiding van de beleggingen die jouw grootste overtuiging hebben.

Twan
Twan

Niet iedereen zal het met me eens zijn als ik deze stelling in de titel zet en er vallen natuurlijk heel wat gaten in te porren, maar ik leg het uit. 😉

Veel van wat we doen met beleggen is gebaseerd op een “base case”: een scenario dat je het meest waarschijnlijk acht. Op basis hiervan kies je als het goed is de mix aan beleggingen in jouw portfolio.

Of het nu een sector is waar je veel van weet of type asset betreft waar je het meeste vertrouwen in hebt om jouw geld in te beleggen: jouw grootste overtuiging hoort, wat mij betreft, de meeste aandacht een kapitaal-allocatie te krijgen!

Maar wat ik veel zie bij portfolio's van mensen en iets wat ik zelf ook veel heb ervaren, is dat we vaak allerlei random posities in onze portfolio's hebben die onze grootste overtuiging en kennis niet ondersteunen.

Dit bericht is alleen voor Members

Abonneren

Heb je al een account? Inloggen