Celsius Network: licht aan het eind van de tunnel

Na anderhalf jaar in een faillissement gezeten te hebben, lijkt er dan toch eindelijk licht aan het eind van de tunnel in het drama dat Celsius Network heet.

Twan
Twan

Inhoudsopgave

Midden 2022 vielen er ineens een hele hoop crypto-lenders en beurzen om. FTX, BlockFi, Voyager en Celsius Network onder andere. Heel wat klanten van deze platformen waren de dupe en wachtten in veel gevallen maanden tot jaren op nieuws over de terugstorting van hun tegoeden.

Terugbetalingen zijn gestart

Inmiddels zijn de vergoedingen aan honderdduizenden wereldwijde klanten van Celsius Network gestart en heb ik diverse screenshots gezien van de terugbetaling. Ik heb zelf nog niets mogen ontvangen, maar dat zal vast niet lang meer duren.

Ook al is het fijn dat er nu een eind lijkt te komen aan de onzekerheid en het wachten, toch is het niet allemaal rozengeur-en-maneschijn.

Niemand krijgt de volle 100% terug waar ze recht op hebben. Het is een complex verhaal, maar over het algemeen kun je stellen dat er in de volgende vormen terug wordt gestort:

  • Liquide crypto, in de vorm van BTC en ETH
  • Een aandeel in het nieuw te listen mining-bedrijf Ionic Digital (wat hoopt aan de NASDAQ gelist te worden)
  • Mogelijk latere distributies die nog bekend gemaakt moeten worden (kan jaren duren)

Coinbase

Voor nu lijkt het erop dat mensen tussen de 25% en 30% van hun account waarde teruggestort hebben gekregen in de vorm van BTC en ETH. Dit gebeurt voor Europeanen via Coinbase en voor Amerikanen via PayPal/Venmo.

Ik heb diverse appjes gekregen van mensen die dat deel hebben ontvangen via Coinbase en vragen zich nu af: "wat nu?".

Voorlopig ben ik zelf even genezen van het hele "stort je crypto ergens voor rente"-verhaal. Ook ga ik niets meer houden op een exchange. Mijn crypto, zodra die door Celsius bij Coinbase gestort is, gaat regelrecht naar mijn cold wallet.

Het zijn broodkruimels, maar alles beter dan niets. Blij dat er een eind komt aan dit drama.

Twan Twitter

Investeert volgens zijn eigen “BIG” strategie, die bestaat uit drie elementen: bescherming, inkomen en groei. Belegt sinds 2006, schrijft en praat erover sinds 2019.