De week van: ARM en rijk

Was het vorige week nog Meta die met earnings verraste, nu was het de beurt aan... tsja, kies maar. Het waren er een hoop.
De week van: ARM en rijk

Palantir Technologies, toch wel een favoriet van veel tech beleggers, deed na earnings gewoon even +44%.

Ook Adyen kwam met uitstekende cijfers en deed direct +21%. En dat terwijl het aandeel in augustus 2023 nog werd uitgespuugd. Sindsdien staat het op +140% vanaf de bodem in oktober. Al die slimme “beren” toch met hun argumenten. 😉

Er waren ook dompers, zoals PayPal. De cijfers waren gewoon goed, maar de vooruitzichten die door de CEO gegeven werden voor 2024, ronduit teleurstellend. En de volgende dag stortte het aandeel direct in met -11%.

Maar de absolute showstopper van de week was toch wel ARM, je weet wel, dat chipbedrijf waar o.a. Apple mee werkt.

Het steeg met 65% in slechts een dag (dagtop) en bleef "steken" op +48%. Dit soort bewegingen zijn natuurlijk het teken van een HEEL gezonde markt die compleet in balans is...toch? 😉

Waar stonden we ook alweer op de Fear & Greed Index? Oh, juist ja...

Nu ben ik de laatste die je gaat vertellen dat dit een reden is om (deels) te verkopen, want ik denk nog steeds dat het een prima jaar kan gaan worden. Ja, we zullen onderweg veel volatiliteit tegemoet gaan en we mogen diepe correcties verwachten.

Maar kun jij dat timen? Ik niet. Dus ik blijf gewoon het hele jaar zitten met minimaal 80% van mijn geld belegd, tot er ECHT iets dramatisch zou gebeuren. Iets anders dan sentiment of hoge koersen en waarderingen.

Damn the torpedoes!

Markten in het groen

De markten lieten zich wederom van hun beste kant zien. De AEX deed eventjes +3,5% in een weekje en liet hiermee vele andere beurzen achter zich (met name door Adyen en de chippers ASML / BESI / ASMI).

De markten in 2024

De S&P500 bereikte tussen neus en lippen door ook de magische grens van 5.000 punten en staat wederom op een nieuwe All Time High. Net als overigens de AEX, NASDAQ100 en DAX.

Ja, het is een feest overal 🎉

Bitcoin sterk

Ineens laat Bitcoin zich ook weer horen en deed de afgelopen week weer eens fatsoenlijk mee met +11% op de borden. Year-to-date nu op zo'n +12%, nadat we begin het jaar een kleine sell-off hadden door de ETF-hype.

Over die ETF's gesproken: die hebben gewoon even in een maandje tijd zo'n 200.000 bitcoins opgezogen in hun ETF producten. In een maand tijd, hallo! Dat is al 1% van alle bitcoins die er ooit zullen zijn (21 miljoen). In... een... maandje...

ETFs are eating the world. They ate every other asset class, and they're having Bitcoin for desert.

In dit tempo kan er heel wat geks gaan gebeuren met de koers, aangezien er een punt zal komen (de halving in april), waarop er veel meer aanbod moet komen uit de markt (bestaande voorraad), dan vanuit bitcoin miners (nieuwe voorraad) en outflows vanuit Grayscale’s GBTC fonds dat nu leegloopt.

Verder lezen? Meld je nu aan als DLT Plus lid

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in