Mijn lessen met traden uit 2023

Ik heb naast het beleggen voor de lange termijn, altijd al een beetje lopen klooien met het traden. Dat ga ik anders doen in 2024.
Mijn lessen met traden uit 2023

Ik heb met traden altijd wisselende successen gehad: van tienduizenden euro's in een paar maanden tijd tot het verliezen van minimaal net zoveel in een paar trades waar ik te gretig of juist angstig te werk ging.

Het lag me nooit zo, dat korte-termijn werk. Tot ik me een paar jaar geleden meer ging verdiepen in technische analyse en serieuzer ging documenteren wat mijn psychologische en praktische valkuilen waren.

Nog altijd zie ik mezelf (terecht) niet als een "trader". Ik doe het ernaast, want mijn persoonlijkheid is veel beter afgestemd op beleggen dan op technische analyse en swing trading.

Toch vind ik het een mooie aanvulling op mijn kernportfolio en daarom ben ik in 2023 mijn kennis gaan opschalen en ben ik meer gaan lezen en uitproberen wat er nou altijd mis ging en hoe ik mezelf kon verbeteren.

Hier zijn mijn lessen van het afgelopen jaar, welke ik de komende tijd in de praktijk meer en beter ga trachten toe te passen.

Verder lezen? Meld je gratis aan

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in