Crypto · · 6 min lezen

De wondere wereld van crypto airdrops

In de Crypto Krant van deze week: Bitcoin, Trump, MicroStrategy, ENS en airdrops.

De wondere wereld van crypto airdrops

Bitcoin ETFs zien een sterke stijging in outflows

Sinds het live gaan van de Bitcoin ETFs wordt er elke week gekeken of er meer geld naar deze ETFs stroomt of investeerders hun geld er uit halen. Vorige week werd er best wel veel geld weggehaald uit deze ETFs, met het toppunt vorige donderdag: -226 miljoen USD. Eind april zagen we hetzelfde patroon met heel wat outflows (dat was 2x hoger dan afgelopen week).

De inflatiecijfers van de VS waren beter dan verwacht, Bitcoin zag een kleine heropleving na dit nieuws, maar deze korte stijging was blijkbaar een mooi uitstap-moment.

Donald Trump wil dat alle Bitcoins vanaf nu in de VS gemined worden

Donald Trump blijft maar positief over crypto. Nadat hij enkele weken geleden cryptodonaties begon te accepteren voor zijn campagne, heeft hij nu zijn focus gericht op het minen van Bitcoin. Hij ziet Bitcoin, zoals vele anderen in de cryptospace, als de laatste defensielijn tegen de CBDC's. Een andere belangrijke factor is dat hij wil dat de VS meer dominantie toont op het vlak van energie.

Het wordt wel een helse opdracht om meer Bitcoins te minen in de VS. Op dit moment liggen de hotspots vooral in China, enkele centraal Aziatische landen, El Salvador en Duitsland. Het begint er wel meer en meer op te lijken dat een overwinning van Trump een positieve invloed zou hebben op het cryptolandschap in de VS.

MicroStrategy plant een nieuwe aankoop van 500 miljoen USD Bitcoin

Wat wordt de komende jaren de reserve currency van de wereld? Voor MicroStrategy is het antwoord op deze vraag: Bitcoin. Ze hebben alweer een plan opgemaakt om nog meer Bitcoin te kunnen aankopen. Deze keer plannen ze een verkoop van eigen aandelen om funds vrij te maken om meer Bitcoin aan te kopen. Op het moment van schrijven heeft MicroStrategy 214.400 Bitcoins in handen, wat ongeveer 1% is van het aantal beschikbare Bitcoin.

Hoe staat Bitcoin ervoor

Bitcoin heeft vorige week een daling laten optekenen van 4.33%. We hebben na 2x de weerstand te testen vorige week gesproken over een interessant prijspunt tussen pakweg 66.5-67.5K. Het is vorige week echter gebleken dat er op deze zone niet genoeg kopers aanwezig waren om de prijs opnieuw omhoog te duwen naar de supply zone boven de 70K.

In het grotere plaatje zitten we nog altijd vast in dezelfde range sinds maart, op X zie je het ook wel vaak voorbij komen dat het voor veel mensen nu eigenlijk een beetje saai begint te worden. Er was een enorme run up in februari en sindsdien zitten we in een afkoelingsfase. Het blijft afwachten welke kant van de range eerst gebroken wordt.

In de Fear & Greed index zien we voorlopig ook heel weinig verandering. We zitten nog steeds in de fase van Greed, dus ondanks het feit dat we ondertussen 3 maanden in de range zitten, blijven we toch nog op greed staan.

Topper en flopper van de week

ENS

Heel wat rode cijfers, maar er waren ook enkele winnaars de afgelopen week in cryptoland. ENS noteerde de grootste stijging afgelopen week. ENS is een service voor domeinnamen, waarbij je bijvoorbeeld eigenaar kan zijn van delangetermijn.eth . De stijging is er omwille van een nieuw network proposal.

Akash Network

Voor de flopper van de week moeten we naar Akash Network. AKT wil de conventionele cloud service doorbreken door gebruik te maken van blockchain. Er was niet echt een nieuwsevent dat aanleiding gaf tot deze grote daling, het was eerder een van de vele Altcoins die een scherpe daling heeft meegemaakt.

Gratis tokens dmv airdrops

Gratis geld verdienen wanneer een nieuw project zijn token lanceert, klinkt geweldig toch? Wanneer je X afspeurt en #airdrop intypt, dan krijg je een lawine van nieuwe projecten over je heen, maar hoe gaat het nou eigenlijk in zijn werk zo een airdrop en kan je er wat mee verdienen? We gaan er even snel induiken en ik neem je mee in wat het nu echt kost aan geld/tijd om je te kwalificeren voor een airdrop.

Wat zijn airdrops?

Allereerst is het belangrijk om te vermelden wat een airdrop precies is. Er zijn nog heel wat projecten die geen eigen token hebben, maar wel al actief zijn op de blockchain. Op het moment dat deze hun eigen cryptocurrency naar de markt brengen, worden een aantal tokens verdeeld over verschillende wallet addressen, met als doel bewustzijn en adoptie van hun cryptocurrency te bereiken. Het kan ook dat er een airdrop komt wanneer de token al een tijd live is.

Hoe werkt een airdrop?

Hoe kan je hier nou aan mee doen en kan je jezelf kwalificeren voor deze 'gratis' tokens? Om het kort samen te vatten: actief zijn op een tokenless project zijn blockchain. Wanneer je een metamask wallet hebt en er wat crypto op hebt gezet, kan je al aan de slag.

Amdax, voor de serieuze cryptobelegger.

Beleggen in crypto is al spannend genoeg. Des te belangrijker dat jouw digitale assets in een veilige kluis liggen.

Wij kiezen voor Amdax, onze exclusieve cryptopartner.

Open snel een rekening

Er zijn per project redelijk wat protocollen online te vinden waar je een NFT kan kopen, een swap kan doen tussen verschillende cryptocurrencies, waar je een bepaalde crypto van een blockchain naar een andere stuurt, waar je geld kan vastzetten in een liquidity pool, ...

Per transactie die je doet betaal je een fee (meestal in ETH) en heb je een nieuwe activiteit geregistreerd op het netwerk. Hoe meer activiteit en hoe meer volume je maakt op een bepaald project, hoe groter de kans is dat je een allocatie krijgt wanneer de tokens op de markt komen.

Voorbeeld van een airdrop: Arbitrum

We geven even een voorbeeld van een airdop adhv. Arbitrum. Deze cryptocurrency is ondertussen best wel al vrij gekend en staat netjes in de top 40 geparkeerd, wanneer je naar Market Cap kijkt.
Arbitrum deed zijn airdrop in maart 2023 en de criteria zagen er als volgt uit:

Het valt onmiddelijk op dat aantal maanden activiteit, het aantal transacties en het volume de 3 belangrijkste factoren zijn. Indien je voor meer dan 12 criteria voldeed, dan kreeg je 10.250 ARB tokens.

Arbitrum heeft een top gehad van 2.25 USD, dus zo een airdrop had een waarde kunnen hebben van om en bij de 23.000 USD. De kostprijs van het deelnemen aan airdrops is ook erg verschillend, als je enkel focust op het aantal maanden activiteit en het aantal transacties, dan kan je zeker en vast 100 txs gespreid over 9 maanden doen voor om en bij de 100 USD (dat hangt af van de gas fees). Wil je ook het volume mee nemen en enkele speciale vereisten voltooien, dan kan je toch wel rekenen dat het je al snel 300-500 USD gaat kosten.

Opletten bij airdrops

We hebben hier natuurlijk zonet een ideaal scenario geschetst en dat is bijna zelden mogelijk. Het lastige aan airdrops is dat je op voorhand de criteria nooit weet, je weet ook zelden wanneer de airdrop er precies aankomt en of een project uberhaupt wel een token op de markt gaat brengen. Een goede strategie is dus zeker en vast niet al je kapitaal inzetten voor 1 verwachte airdrop, maar zo goed mogelijk spreiden. Qua tijd en geld ben je volledig vrij hoeveel je wil spenderen, je kan gaan van 1x per maand per project een tx te doen, tot elke dag activiteit te willen registreren voor een project en het van dichtbij op te volgen via discords/X.

Wil je meer te weten komen over airdrops, kan je altijd in de cryptohoek een bericht achter laten of kan ik je de volgende accounts op X aan raden om te volgen:

https://twitter.com/CC2Ventures

https://twitter.com/MingoAirdrop

https://twitter.com/Axel_bitblaze69

Reageren op of vragen over dit artikel?

Praat mee in de DLT Discord Community

Meer lezen?