Analyse: Palantir, het bedrijf van de toekomst?

Palantir is een van de meest populaire aandelen onder retailbeleggers. Hun fascinerende data-technologie, de unieke rol voor overheden en private bedrijven, met een markante CEO aan het roer, trekt veel aandacht. Maar is deze aandacht terecht?

Jasper
Jasper

Er is één lid die wekelijks vraagt om een analyse van Palantir. Of meerdere leden met allemaal hetzelfde idee, maar linksom of rechts: de DLT-community blijkt zeer geïnteresseerd in dit aandeel. En natuurlijk draag ik graag mijn steentje bij om aan die nieuwsgierigheid te voldoen!

Palantir is tegelijkertijd ook een van de analyses die ik het langst heb willen uitstellen. Dit heeft meerdere redenen.

Allereerst heb ik Palantir tijdens de 'Mister Don'-periode genoemd als een bedrijf dat ofwel volledig zou instorten, ofwel ooit tot de paar belangrijkste aandelen op de Amerikaanse beurs zou behoren. Vooralsnog lijkt Palantir op koers te liggen om tot die tweede categorie te behoren.

Al begin 2021 uitgesproken dat Palantir een potentieel top-5 bedrijf op de beurs kan zijn.

Ten tweede is het begrijpen van Palantir en hun businessmodel vrij complex. Als je echt een diepgaande analyse van dit bedrijf wilt doen, moet je eerst een maand lang een cursus AI- en data-analyse volgen.

En ten derde ben ik een beetje zuur, want Palantir stond op mijn 'Nu kopen!'-lijst voor $6, maar de koers bleef steken op $6,29. Inmiddels is de koers drie keer gestegen. En hoogstwaarschijnlijk ging mijn geld destijds naar Canoo en Desktop Metal; geweldige keuzes. #Koopmijncursus

De Palantir koers heeft sinds de 2021 IPO nogal wat moodswings vertoond.

Om meteen de toon te zetten, dit is de CEO van Palantir met een 'subtiele mening' over beleggers die short gaan op zijn bedrijf. 👀

0:00
/0:32

Goed, tijd om een serieuze blik te werpen op Palantir, een van de belangrijkste bedrijven van de toekomst? Of is het overhyped?

📌
Disclaimer: op moment van publiceren heeft de auteur geen positie.

Key Summary

Dit zijn de drie belangrijkste conclusies uit deze analyse:

Dit bericht is alleen voor Members

Abonneren

Heb je al een account? Inloggen