De week van: rustig blijven zitten

We zitten in een bullmarkt, dat is duidelijk. Het enige dat je als belegger hoeft te doen in zo’n markt, is zorgen dat je blijft zitten zolang de trend structureel omhoog is en de macro-omstandigheden niet drastisch verslechteren.

Twan
Twan

Misschien klinkt het iets te makkelijk, maar dat is het in feite: easy goings. Zelfs de wat mindere beleggingen worden in een echte bullmarkt omhoog getrokken. Maar om te kunnen profiteren moet je wel twee dingen voor elkaar hebben:

  1. Voldoende belegd zijn en
  2. Niet teveel klooien met in- en uitstappen

Wat betreft dat eerste punt, heb ik wel het idee dat de meerderheid voldoende in de markt zit.

Wat betreft het tweede punt, zie ik veel mensen op FinTwit (X) die een vorm van PTSD lijken te hebben, waarbij er veel ongeloof heerst of ze wel echt een heel goede tijd tegemoet gaan, qua beleggen. Omdat ze het niet geloven, zie ik ze veel in- en uitspringen en sneller verkopen dan je normaal in een bullmarkt zou doen (gewoon lekker blijven zitten).

Toch is het in feite heel simpel: in een bullmarket wil je belegd zijn en niet teveel klooien met je portfolio. Het zijn de makkelijkste tijden om de markt het werk voor je te laten doen.

Mensen die denken dat “niets in het leven zo makkelijk kan zijn”, vergeten misschien even dat er ook hele moeilijke jaren bijhoren. Die maken samen met de mooie en makkelijkere jaren, een volle cyclus. Je doet het werk in de winter, om te profiteren in de zomer.

Dit bericht is alleen voor Members

Abonneren

Heb je al een account? Inloggen