De Nederlandse neobank lanceert vandaag bunq Crypto, waarmee je rechtstreeks in meer dan 300 cryptomunten kunt investeren via hun app. Geen gedoe met wallets, exchanges of seed phrases. Simpelweg kiezen hoeveel je wil investeren in een Bitcoin, Ethereum of een andere coin, en klaar.

Volgens hun eigen onderzoek zoekt 65% van de Europeanen een manier om via één platform te sparen, betalen én investeren in crypto. Bunq ziet een kans om in dat gat te springen en lanceert deze service in Nederland, Spanje, Ierland, Italië en België.
Bunq is niet over één nacht ijs gegaan. In plaats van zelf een exchange op te bouwen (zoals Revolut ooit deed), werken ze samen met Kraken – een van de grootste en meest gereguleerde crypto-exchanges ter wereld.
De infrastructuur en handelstechnologie komen dus van Kraken, terwijl Bunq zorgt voor de gebruikservaring en integratie.
Beleggen in crypto is al spannend genoeg. Des te belangrijker dat jouw digitale assets in een veilige kluis liggen.
Wij kiezen voor Amdax, onze exclusieve cryptopartner.
Waarom dit belangrijk is voor crypto-beleggers
Je zou denken: leuk, weer een app waarmee je Bitcoin kunt kopen. Maar dit is groter dan dat. Voor beleggers zegt deze stap iets over de richting waarin de markt zich beweegt:
Door crypto te integreren in een bankapp, wordt investeren in digitale assets net zo normaal als sparen. En dat is goed nieuws voor adoptie.
Je kunt bij bunq Crypto al beginnen vanaf €1. Dat maakt het toegankelijk voor een veel grotere doelgroep dan traditionele exchanges. Geen seed phrases, geen aparte onboarding. Gewoon starten.
Bunq valt onder het Europese bankentoezicht en werkt met een partij die wereldwijd bekendstaat om haar compliance. Dit is precies het soort infrastructuur waar institutionele beleggers zich comfortabel bij voelen.
De timing is slim. Crypto maakt een comeback, en banken zijn op zoek naar nieuwe inkomstenmodellen. Door investeringen aan te bieden, kan Bunq:
- extra verdienen via transactiekosten,
- gebruikers langer vasthouden in hun ecosysteem,
- én zich onderscheiden van traditionele banken.
Daarnaast versterkt het de positionering als financiële superapp: één plek voor al je geldzaken – van spaardoelen tot speculatieve assets. Het is een stap die een Revolut eerder al sucesvol maakte.
Nieuwe stap in adoptie
Bunq ziet wat grote banken nog niet durven: crypto is niet alleen een hype, maar een bouwsteen van de toekomst. Door deze stap komt de wereld van traditionele financiën en digitale assets weer een stukje dichter bij elkaar.
Gaan banken uiteindelijk de crypto-exchanges vervangen? Nee, dat denk ik niet. Voor beleggers die al een account hebben bij Amdax of een andere crypto-exchange, is de drempel om daar crypto te kopen al laag. En voor niet-Bunq-klanten zal dit waarschijnlijk geen reden zijn om ineens een rekening te openen.
Maar voor “Henk en Ingrid” met een Bunq-rekening, die hun kleinzoon weleens horen praten over Bitcoin? Voor hen wordt de drempel nu wél lager.
Voor crypto-beleggers is dit goed nieuws. Want hoe meer toegang, hoe meer vraag. En hoe meer vraag, hoe steviger de fundering onder de markt. Dat Bunq dit doet – gereguleerd, transparant, en samen met Kraken – maakt het extra krachtig.
Het is een kansrijk, maar ook volatiel jaar. Onze PLUS-leden zijn voorbereid voor maar een tientje per maand:
✓ Actueel inzicht in onze portfolio's
✓ Exclusieve, diepgaande analyses
✓ Volledig toegang tot de community