Analyse: MongoDB, een buy na hevige correctie?

Softwarebedrijven hebben het zwaar in dit earningskwartaal, en MongoDB is geen uitzondering. Het aandeel is inmiddels met -54% gedaald vanaf hun hoogtepunt in februari dit jaar. Tijd voor een fundamentele blik: is MongoDB nu een goede langetermijn belegging?
Analyse: MongoDB, een buy na hevige correctie?

Op deze pagina

Als DLT Plus-lid geniet je van verschillende voordelen. Denk aan de gezelligheid op Discord en de dagelijkse verdiepende artikelen die je net dat extra inzicht bieden om betere keuzes te maken. Bovendien kun je voorstellen indienen voor de wekelijkse analyse.

Een bepaald aandeel komt de laatste weken vaak voorbij. Sinds de koersdaling natuurlijk, want wij Nederlanders houden van een koopje! In het kader van 'u vraagt, wij draaien' analyseren we vandaag een Amerikaans softwarebedrijf.

In de trein las ik mijn analyse van Desktop Metal terug. Met ruim 3.000 woorden was ik na ongeveer 15 minuten klaar. Best een klus, zelfs voor een aandeel dat ik erg interessant vind.

Daarom wil ik deze analyse korter en bondiger maken. Het doel is dat deze fundamentele analyses je een eerste indruk geven of een aandeel interessant genoeg is voor verder onderzoek, én of het moment aantrekkelijk genoeg is om nu te bekijken.

De vraag van vandaag: valt MongoDB in die categorie?

📌
Disclaimer: op moment van publiceren heeft de auteur geen positie.

Key Summary

Dit zijn de drie belangrijkste conclusies uit deze analyse:

Verder lezen? Meld je nu aan als DLT Plus lid

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in