Analyse: Crowdstrike, cybersecurity aandeel op ieders watchlist

Beleggen in cybersecurity aandelen wordt steeds populairder. Crowdstrike is allicht de nummer één keuze van veel beleggers momenteel, met een koersstijging van 170% in één jaar. Maar, vergeten we niet een belangrijke les?
Analyse: Crowdstrike, cybersecurity aandeel op ieders watchlist

Op deze pagina

Onlangs waren we als team "De Lange Termijn" aanwezig op het beleggersevenement van de IEX. Tijdens een van de sessies zaten vier analisten op een rijtje. Zij kregen de vraag: "Waar liggen nu de kansen voor beleggers?". Ze waren het allemaal eens over één thema: cybersecurity.

Crowdstrike is al lange tijd een aandeel op mijn radar. Sterker nog, in een van de eerste DLT podcast afleveringen van 2023 noemde ik Crowdstrike als extreem aantrekkelijk, destijds bij een koers van rond de $100.

Inmiddels is het aandeel fors gestegen en staat het bedrijf bij veel actieve beleggers op de watchlist.

Waarom? Hoge free cashflows, actief in een snelgroeiende industrie, en een domein dat de komende jaren - met verdere digitalisering van onze samenwerking - steeds meer aandacht zal krijgen.

In deze analyse geef ik inzicht in de groei van het bedrijf, maar kijk ik ook kritisch naar een les uit het verleden: geen enkel aandeel is elke prijs waard. Uiteindelijk zal de koers in veel gevallen aansluiten bij de fundamentele prestaties.

Is de groei van Crowdstrike sterk genoeg om deze waardering te verantwoorden?

📌
Disclaimer: op moment van publiceren heeft de auteur geen positie.

Key Summary

Dit zijn de drie belangrijkste conclusies uit deze analyse:

Verder lezen? Meld je gratis aan

Gratis en meteen inspiratie krijgen?

Je krijgt direct toegang tot alle DLT Free artikelen én je ontvangt wekelijks een waardevolle nieuwsbrief. Volledig gratis.
Geweldig! Controleer je inbox en klik op de link om je abonnement te bevestigen.
Fout! Voer een geldig e-mailadres in